Home / Administratie / Noi tarife la cadastru în 2019

Noi tarife la cadastru în 2019

Distribuie

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a aprobat în data de 7 ianuarie un ordin prin care se scumpesc tarifele pentru serviciile furnizate de instituție. Majorările vor întra în vigoare începând cu data de 4 februarie. Aceste majorări vor avea efecte asupra fermierilor, având în vedere că unele servicii precum măsurătorile terestre, serviciile de cartografiere sau extrasul de carte funciară se vor majora considerabil.

Care sunt noile tarife aprobate de ANCPI

Notarea sau radierea din cartea funciară: 75 lei  (de la 60 lei)

Extinderea sau radierea construcţiilor: 120 lei (60 de lei)

Recepţia tehnică pentru lucrări de măsurători terestre: 250 lei (200 lei)

Recepţia pentru lucrări de geodezie, fotogrammetrie şi cartografie: 375 lei (300 lei)

Extrasul de carte funciară de informare solicitat şi furnizat la registratura Biroului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară: 25 lei (20 lei)

Certificatul privind identificarea numărului topografic, cadastral şi de carte funciară după numele/denumirea proprietarului: 125 lei (100 lei)

Nemodificat rămâne tariful la extrasul de carte funciară solicitat şi furnizat prin platforma de plată online, respectiv  20 de lei. De asemenea, taxele pentru autorizarea persoanelor care efectuează lucrări de cadastru au fost menţinute la acelaşi nivel, respectiv la 400 de lei pentru persoanele fizice şi 2.000 de lei pentru persoanele juridice. A fost în schimb introdusă o taxă de 100 de lei pentru modificarea/eliberarea unui duplicat a certificatului de autorizare, potrivit adevărul.ro.

ANCPI a mai introdus o taxă majoră pentru un serviciu pe care îl folosesc persoanele autorizate care efectuează lucrări de cadastru.

Serviciul ROMPOS al ANCPI, până acum gratuit, va costa 100 de lei pe lună sau 1.000 de lei pe an. Serviciile ROMPOS se utilizează pentru realizarea măsurătorilor la teren şi a verificării lucrărilor specifice în cadrul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară (PNCCF), în cadrul lucrărilor de specialitate executate de persoane autorizate de ANCPI/OCPI, cât şi în cadrul altor lucrări unde este necesară utilizarea serviciilor de poziţionare (cadastru sporadic, agricultură, construcţii, telecomunicaţii, arhitectură, arheologie, geofizică şi geodinamică, cercetări maritime etc.).


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

FOTO/VIDEO: Târgu Mureș, orașul tuturor posibilităților sau orașul tuturor gropilor? – „Ocolești o groapă, dai în trei”

Distribuie „Municipiul Târgu Mureș – un oraș plin de istorie și cultură” este vechea etichetă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.