Ţurţuri de gheaţă înlăturaţi de pompieri Recomandări zi de zi
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 215 Vizualizări

Ţurţuri de gheaţă înlăturaţi de pompieri

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) “Horea” al judeţului Mureş a intervenit luni, 14 ianuarie, timp de aproximativ două ore, în centrul municipiului reşedinţă, pentru înlăturarea ţurţurilor de gheaţă şi a zăpezii care riscau să se prăbuşească de pe trei blocuri de locuinţe pe una dintre cele mai accesate zone de către pietoni, informează www.agerpres.ro.
Potrivit sursei citate, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru înlăturarea ţurţurilor de gheaţă şi a zăpezii de pe clădirile din zona centrală, la solicitarea unei patrule a Poliţiei Locale din Târgu-Mureş, care a constat că de pe o serie de acoperişuri din zona pietonală, acolo unde există şi o staţie de autobuz foarte aglomerată, cad pe trotuar bucăţi mari de gheaţă.
“Am intervenit cu o autospecială de intervenţie şi salvare de la înălţime de 42 de metri, intrată în anul 2017 în dotarea ISU Mureş. Autospeciala pentru lucru la înălţime este dotată cu o nacelă, are un lift pentru persoane sau material, suportă o greutate de 300 de kilograme, poate interveni la o înălţime de 42 de metri, iar în caz de necesitate deţine un suport de tragă şi are un tun de apă pentru stingerea incendiilor. Tehnologia utilizată la autoscară permite folosirea acesteia în spaţii înguste, întrucât scara poate fi extinsă în siguranţă, având accesibile mai multe unghiuri. Intervenţia din zona centrală a municipiului Târgu-Mureş a fost îngreunată de cablurile din zonă, care au îngreunat calarea. În cele din urmă, zăpada de pe clădiri a fost îndepărtată”, a declarat, pentru Agerpres, Cristian Virag, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Horea” al judeţului Mureş.

(Redacţia)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE