Home / Administratie / Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I”, peste 4.600 de misiuni în 2018

Gruparea de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I”, peste 4.600 de misiuni în 2018

Distribuie

Peste 4.604 de misiuni îndeplinite, 1.355 contravenţii constatate, 122 infracțiuni şi 141 de autori reținuți, sunt rezultatele activității Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş în anul 2018.

Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureş a acționat în anul 2018, pentru prezervarea climatului de siguranță a cetățeanului, prevenirea și combaterea oricăror fapte sau acte care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, în zona de responsabilitate teritorială care cuprinde județele Alba, Bistrița-Năsăud, Harghita și Mureș.

1.355 de contravenţii

Conform atribuțiilor ce le revin, lucrătorii în bleu-jandarm au participat la peste 4.604 de misiuni, după cum urmează: 390 pe linia asigurării ordinii publice din care 250 la manifestări cultural-artistice, religioase, promoționale, 20 la manifestări de protest, 52 la manifestări sportive, acțiuni de limitare/înlăturare a situaţiilor de urgenţă, ș.a.; 207 de misiuni de restabilire a ordinii astfel: pentru aplanarea unor conflicte și intervenții la solicitare; 3.108 de misiuni de menținere a ordinii publice, care au fost

executate fie în mod independent, în zona instituţiilor de învăţământ, piețe, târguri și oboare fie în sistem integrat, atât în mediul urban 2.364, cât și în zona rurală 744; 899 de acțiuni în cooperare cu alte instituții. Pe timpul derulării misiunilor, ca urmare a constatării unor fapte antisociale, conform competențelor ce ne revin, efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Târgu-Mureș au constatat 1.355 de contravenţii, 921 fiind sancționate cu avertismente scrise și 434 cu amenzi contravenționale, în valoare totală de 132.650 de lei”, a precizat sg. maj. Andreea Frunză, purtător de cuvânt al Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu-Mureş.

Lucrătorii Jandarmeriei Mobile Mureș au întocmit actele de sesizare cu privire la suspiciunea de comitere a 122 de infracțiuni, de către 141 de autori. Cele mai frecvente infracțiuni au fost de furt, dar și de lovire și alte violențe, amenințare, furt calificat, tâlhărie calificată, nerespectarea unei hotărâri judecătorești, distrugere, etc.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului 2017, când au fost înregistrate 1.800 de misiuni, anul acesta se observă o creștere a totalului misiunilor îndeplinite, fapt ce a fost posibil și datorită creșterii numărului de efective, prin încadrarea promoțiilor de subofițeri din anul 2017 și 2018.

„Dintre misiunile de amploare pe care le-am derulat amintim: Rusaliile Catolice de la Șumuleu Ciuc, manifestările comemorative din 10 și 15 martie, Zilele Târgumureșene, Family Day Cugir, Festivalul Untold, Festivalul Văii Gurghiului, Festivalul Awake, Festivalul Electric Castle,sărbătoarea religioasă Sfânta Paraschiva din municipiul Iași şi altele”, a explicat sg. maj. Andreea Frunză.

Obiectivele anului 2019

În anul 2019, Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș își va concentra eforturile pentru creșterea performanței activitățior operative precum și pentru creșterea performanței activităților de suport.

„Prin activitatea desfașurată în anul 2018 ,Gruparea de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș a dovedit că este o instituție cu vocație europeană,un furnizor de securitate și stabilitate în zona sa de competență ,un partener de încredere pentru celelalte componente ale Sistemului Național de Ordine și Siguranță Publică,precum și societatea civilă. Asumându-ne neajunsurile și neîmplinirile inerente apărute pe parcursul anului ce a trecut ,putem concluziona că rezultatele obținute sunt predominant pozitive și se datorează ,în mare măsură, atât calității personalului Grupării de Jandarmi Mobilă Târgu-Mureș ,cât și cooperării și colaborării excelente pe care o avem în special cu cele patru Inspectorate Județene de Jandarmi ,cât și cu structurile județene și locale de poliție,cu celelalte instituții din cadrul Sistemului de Apărare,Ordine Publică și Siguranță Națională și ale administrației publice locale, ocazie cu care le mulțumim”, a subliniat sg. maj. Andreea Frunză.

(Redacţia)

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Consilieri noi în Consiliul Local Târgu Mureș

Distribuie În cadrul unei ședințe extraordinare care a fost convocată vineri, 15 martie, de către …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.