Grădinițe moderne în 12 comune mureșene Administratie
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 373 Vizualizări

Grădinițe moderne în 12 comune mureșene

Biroul de Presă al Agenției de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a anunțat în această dimineață finanțarea din fonduri europene a 34 de grădinițe din Regiunea Centru. Este vorba de reabilitarea unor clădiri existente, de construcții noi, precum și de dotarea acestora.

 

Din județul Mureș, 12 unități administrativ-teritoriale sunt partenere ale proiectului. Comunele Acățari, Apold, Cristești, Fântânele, Hodac, Hodoșa, Nadeș, Sângeorgiu de Mureș, Solovăstru, Sânpaul, Vânători, Viișoara vor beneficia, în consecință, de fonduri pentru reablitarea unor unități de învățământ existente sau pentru construcția unora noi precum și de dotări corespunzătoare procesului educațional.

Potrivit comunicatului ADR, lucrările de execuție sunt realizate din 2 surse de finanțare. Astfel, din fonduri MEN-UMPMRSU (Unitatea de Management al proiectelor pentru modernizarea rețelei școlare și universitare) sunt finanțate lucrările aferente investiției de bază – clădirea grădiniței și instalațiile aferente, inclusiv rețele exterioare în incintă, iar din fonduri locale se finanțează echipamentele cum ar fi: centrala termică, împrejmuiri, alei pietonale și carosabile, branșamente, remiza PSI, magazii și amenajarea terenurilor din incintă (loc joacă, teren de sport, parcare, etc). În funcție de numărul de copii estimat a fi cuprins în unitatea școlară, la nivelul Regiunii Centru sunt cuprinse obiective cu 2, 3 și 4 săli de grupă, care au program normal de studiu.

Foto: arhiva Zi de Zi

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE