Liderul își continuă cursa de regularitate Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 339 Vizualizări

Liderul își continuă cursa de regularitate

După 11 victorii din tot atâtea meciuri disputate în seria D a Diviziei A, echipa feminină de handbal CSM Târgu-Mureș va disputa al doilea joc din acest an tot pe teren propriu. După 40-26 cu Universitatea de Vest Timișoara în etapa a XI-a, prima din turul 2 a campionatului, mureșencele vor întâlni în Sala Sporturilor, duminică 20 ianuarie, de la ora 17.00, formația CS Minaur Baia Mare. Echipa antrenoarei Mihaela Evi are un avantaj de 14 puncte față de a doua clasată, golaveraj 396-288, fiind echipa cu cel mai bun atac și cea mai bună apărare, dar vor aborda în continuare ficare partidă doar cu gândul la victorie.

Adversara din această etapă este cunoscută pentru tenacitate și ambiție, dar CSM pornește favorită certă și în acest joc. În dubla din prima jumătate a campionatului mureșencele s-au impus de fiecare dată la o diferență de 8 goluri. A fost 31-23 la Târgu-Mureș și 34-26 pe terenul maramureșencelor, dar desprinderea s-a produs în ambele întâlniri spre finalul partidelor.

 

Întăriri pentru capitolul experiență

Până la promovare drumul este totuși lung, urmând să se dispute un prim turneu semifinal cu două grupe a câte patru echipe, unde se califică primele două clasate din cele patru serii, urmat de un eventual baraj cu două retrogradate din primul eșalon. Astfel, echipele cu intenții de promovare caută de pe acum să-și întărească lotul.

La mureșence a sosit deja și a și debutat în jocul precedent o nouă jucătoare. Ea a fost una dintre cele două din lot care nu au înscris, dar a avut puține minute în teren, iar integrarea cere totuși timp. Este vorba despre Cosmina Cozma, inter de 26 de ani (în foto). Este mureșeancă, la fel ca majoritatea lotului CSM, din Luduș și a evoluat la echipele din prima divizie CSM Galați și Corona Brașov, apoi la Rapid. După declarația antrenoarei Mihaela Evi, săptămâna viitoare urmează să se alăture lotului și o portătiță mai experimentată. Aceasta este Cristina Popovici, care a promovat cu CSM Slatina în prima divizie și vine de la Textila Cisnădie, echipă participantă în cupele europene.

Târgu-Mureșul se pregătește așadar să revină în elita handbalului feminin, cu o echipă crescută și formată din jucătoare localnice.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE