Home / Cultură / FOTO: “Revelionul artiștilor” la Sighişoara

FOTO: “Revelionul artiștilor” la Sighişoara

Distribuie

După trecerea sărbătorilor de iarnă – Crăciunul și Anul Nou, după stil nou și rit vechi, odată cu ”Boboteaza” și Sfântul Ioan, a venit rândul artiștilor sighișoreni, mai precis muzicanților, artiștilor interpreți, să pună de-o petrecere, fapt cunoscut, pe timpul sărbătorilor, ”bieții de ei”  au prestat la foc continuu petrecerile organizate, contribuind din plin la destindere, veselie prin ceea ce știu să facă mai bine, contribuind prin cântec la buna dispoziție.

De data aceasta, au hotărât să-și petreacă chiar ei, fiind protagoniștii antrenului, întâlnire organizată la restaurantul ”Ultimul leu” Sighișoara, lăsând deoparte deviza după care de obicei își pliază prestația artistică, și anume ”clientul nostru, stăpânul nostru” De regulă, se cunoaște, la o nuntă, botez sau petrecere, cel care plătește și comandă ce anume să se cânte, prestatorul se conformează, știind că de felul cum cântă interpretul sau grupul de muzicanți le sunt și remunerați.

De data aceasta nu a mai fost vorba de vreo comandă expresă, ci mai degrabă s-a cântat și jucat pe ritm de învârtită (mai puțin muzică ușoară), iar interpreții, așa cum îi stă bine oricărui artist, au fost chiar ei înșiși, cei care alcătuiau mare parte din invitați. A fost o petrecere pe cinste, bine organizată, iar locația una de excepție, este restaurantul cunoscut de cei din Sighișoara și împrejurimi unde se mănâncă bine şi servirea este ireproșabilă. S-a cântat, s-a jucat, voia bună, voioșia, dialogul pașnic și plin de vervă între meseni au fost la ele acasă. Despre orchestră, ce să mai spunem, toată floarea cea vestită în mânuirea instrumentelor muzicale, nimic nu a fost lăsat de organizatori la voia întâmplării, ceea ce a contribuit din plin la crearea unui ambient destins, agreabil, având un rol important și bucatele, meniul din abundență oferit. Într-un cuvânt.  calificativul de ”foarte bine înspre excepțional” poate fi pus ca ”parafă domnească” pe întreg evenimentul ”Revelionul artiștilor” de la restaurantul ”Ultimul leu”.

O petrecere pe cinste care se dorește repetată, cu prilejul zilei de 8 Martie, ziua celor ce ne sunt aproape de suflet, celor dragi nouă, redând acestei lumi tot mai pe ducă, bucuria revederii unor oameni cu har,  având acel drag pentru cântec, oameni care au menirea să dăruiască prin cântec din preaplinul inimii lor un crâmpei de frumos. Felicitări organizatorilor!

Vasile LUCA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

De unde provin cei mai mulți turiști care au venit în 2023 în județul Mureș

Distribuie În anul 2023 structurile de cazare turistică existente în judeţul Mureş au fost gazda …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.