Pas important spre un nou titlu pentru Active 7 Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 384 Vizualizări

Pas important spre un nou titlu pentru Active 7

Prezentă pentru al șaptelea sezon în Campionatul Județean de handbal feminin al județului Harghita, Mureșul neavând un campionat propriu, formația Active 7 Târgu-Mureș a fost gazda turneului 4, disputat duminică, în sala LPS „Szász Adalbert”. Formația mureșeană este campioana en-titre și lideră a ediției actuale, cu 6 victorii din tot atâtea partide disputate în această ediție. Cum asociațiile județene nu mai au suficiente echipe pentru a organiza un campionat intern, iar în Harghita au rămas doar cinci echipe de amatoare, alături de Active 7 a mai fost (re)primită echipa din Sovata, precum și una din Covasna, cea din Sfântu Gheorghe. Evident, pentru a ridica valoarea competiției. Mureșencele câștigaseră un prim titlu în urmă cu trei ani și au triumfat în ediția precedentă. Astfel, ele erau „incomode” pentru echipele harghitene, mai ales că lotul este de departe cel mai valoros. Acesta are în componență reprezentante a mai multor generații, unele chiar bunici, altele aflate încă la o vârstă la care multe se află în plină activitate. Unele echipe au în schimb loturi foarte tinere, care pot crește în următorii ani, în cazul în care sunt menținute. Active 7 s-a și desprins în fruntea clasamentului în urma acestui al patrulea turneu. Pe locul secund înaintea celor două etape se afla echipa din Zetea, la 6 puncte, dar cu un joc restanță. Harghitencele au cedat însă întâlnirea din prima etapă a turneului, a VII-a a campionatului, 28-31 cu Sfântu Gheorghe, în timp ce mureșencele s-au impus în ambele partide, disputate cu echipe din Miercurea Ciuc. În jocul de deschidere au trecut de formația NKSZ cu 35-19, la pauză 21-8. Echipa ciucană se afla pe locul 3 înaintea turneului, la egalitate de puncte cu cea din Zetea, care era la puțin timp învinsă. Astfel, avansul față de urmăritoare a crescut la 9 puncte.

Marcatoarele echipei mureșene în acest joc au fost: Biro Zita 10, Loredana Conțiu 9, Andreea Iuga 4, Bab Timea, Melinda Dan, Kádár (Biro) Kinga câte 3, Orbán Maria 2, Moldovan Anna 1. Au mai jucat Babo Melinda (portar), Zsok Gyöngyvér și Iambor Margareta.

Desprindere mai greu reușită în al doilea joc

După disputarea celorlalte jocuri din etapa a VII-a, în care echipa din Sovata a cedat meciul cu Vlăhița, scor 30-33, au început imediat meciurile din etapa a VIII-a, a doua a turneului. Echipa din Zetea și-a consolidat și ea locul secund, trecând cu 31-19 de NKSZ Miercurea Ciuc, iar cea din Sovata a rămas fără victorie după ce a cedat cu 29-37 în fața celor de la Cristuru Secuiesc. În încheierea etapei au evoluat mureșencele, cu VSK Miercurea Ciuc. Detașate în fruntea clasamentului, gazdele au reușit să se impună în fața unei echipe ambițioase, cu o medie de vârstă mult mai mică. Au reușit desprinderea abia spre finalul primei reprize, încheiată 14-7, dar s-au detașat în a doua parte, încheind partida cu un scor aproape identic cu primul joc, cu un singur gol mai mult înscris (36-19). În celălalt meci al etapei Sfântu Gheorghe a învins Vlăhița cu 37-28.

Al treilea titlu, al doilea consecutiv este foarte aproape cu cele 9 puncte avans (probabil 6 după disputarea restanței celor din Zetea), dar cu numai patru jocuri rămase.

Ultimele două turnee ale ediției vor avea loc, câte unul pe lună, la Cristuru Secuiesc, spre finalul lunii februarie și la Sfântu Ghoerghe, în martie.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE