Home / Slider / Baschetbalistele mureșene preiau șefia clasamentului

Baschetbalistele mureșene preiau șefia clasamentului

Distribuie

În partida restanță din etapa a III-a în cadrul fazei a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin CSM Târgu-Mureș a obținut victoria pe teren propriu, 69-45 cu CSM Alexandria. Mureșencele și-au confirmat statutul de favorite, câștigând toate cele patru sferturi ale partidei: 18-15, 13-3, 24-16, 14-11. Cu această victorie formația antrenată de Ionel Brustur a preluat șefia clasamentului în grupa Galbenă, devansând cu un punct echipa CSU CSM Oradea, pe care au învins-o în urmă cu doar două zile tocmai pe terenul bihorencelor. Grupa este dealtfel a doua valorică, dar mureșencele chiar și în cazul în care încheie pe prima poziție nu au dreptul de a participa în turneul play-off, deoarece regulamentul nu permite unei echipe a unui club nou înființat acest lucru. Este oarecum o anomalie, deși nici regulamentele internaționale nu permit accederea în primul eșalon după un singur sezon, dar campionatul nu are decât două divizii, astfel această regulă nu-și mai are rostul, echipa nu își poate stabili ca obiectiv promovarea decât pentru sezonul următor.

 

Adversar modest, joc pe măsură

Întâlnirea cu echipa teleormăneană a fost dominată de la un cap la altul de mureșence. Excepție au fost primele minute ale primului sfert, în care oaspetele s-au și aflat în avantaj pe tabelă. Aproape de jumătatea primului act mureșencele au egalat la 8, după care au preluat inițiativa. La fel ca și în precedentele întâlniri, echipa din Alexandria s-a bazat în special pe evoluția Mihaelei Mihai. Cu doar 3 puncte avantaj la prima pauză, gazdele au câștigat detașat al doilea sfert. Chiar dacă au înscris doar 13 puncte, adversara a reușit în acest sfert doar 3, cu o liberă transformată și un coș reușit de Mazilu în ultimul minut dinaintea pauzei mari. Repriza a doua a fost mai degrabă una anostă, controlată de mureșence, fără a se întrebuința foarte mult. Înaintea ultimei pauze diferența a depășit 20 de puncte și în ultimul act au putut evolua și cele mai neexperimentate jucătoare.

CSM Târgu-Mureș își continuă seria victoriilor și au toate șansele să încheie campionatul pe primul loc.

Singura care nu a înscris dintre jucătoarele intrate pe parchet a fost Andreea Feiseș, cea care reușise în victoria din partida trecută de la Oradea patru coșuri de la distanță, câte au reușit în acest joc toate componetele echipei.

În acest joc au puctat: Angel Robinson 19 (1×3), Antonia Radu 13, Meszaros Kata 12, Mihaela Maxim 8 (1), Bianca Voica 7 (1), Alexandra Bobar 4, Bokor Beata 3 (1), Alina Pop 2, Iohana Borșan 1.

De la oaspete Mihaela Mihai a fost cea mai bună jucătoare, cu 18 puncte, dintre care trei aruncări reușite de la distanță.

Mureșencele vor juca în ultima etapă a turului fazei a doua sâmbătă, 26 ianuarie, pe terenul ultimei clasate, Agronomia București.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Conferință regională pe tema combaterii bullying-ului școlar cu participare națională. Ministrul Educației: „Mesajul este- zero violență în școli!”

Distribuie În România, fenomenul bullying-ului este tot mai prezent în viața academică, acolo unde colectivitatea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.