Home / Social / Cursuri gratuite pentru tineri de parașutism și planorism la aeroclub

Cursuri gratuite pentru tineri de parașutism și planorism la aeroclub

Distribuie

Ca în fiecare an, şi în 2019 Aeroclubul României va organiza cursuri teoretice şi practice în vederea obţinerii licenţelor de paraşutist, pilot planor, pilot avion şi pilot aeronave ultrauşoare motorizate.

În acest sens, înscrierile se vor efectua în perioada până în 8 februarie 2019. Cursurile teoretice se vor desfăşura în perioada 9 februarie – 14 aprilie 2019, preponderent în zilele de sâmbătă şi duminică, funcţie de disponibilitatea lectorilor şi a cursanţilor, nu mai mult de 6 ore pe zi.

Subvenționări pentru tineri

Pregătirea teoretică se va finaliza cu un examen de absolvire scris, din materia predată la cursurile respective, care va constitui şi criteriu de selecţie pentru admiterea la modulul practic al cursurilor, instruirea în zbor, care se va desfăşura cu începere din luna mai 2019.

Tinerii cu vârste cuprinse între 15 şi 23 de ani sunt eligibili pentru a beneficia de cursuri gratuite (subvenţionate) pentru paraşutism, planorism şi aeronave ultrauşoare motorizate, în limita locurilor disponibile în fiecare unitate teritorială. Cursurile pentru obţinerea licenţei de pilot de avion PPL(A) se efectuează numai contra cost.

După obţinerea licenţei tinerii care prezintă aptitudini pot fi selecţionaţi în loturile Aeroclubului României, unde îşi pot completa şi desăvârşi pregătirea în vederea participării la competiţii şi demonstraţii aeronautice. De asemenea, aceasta poate constitui fundamentul unei viitoare cariere profesionale în aviaţie.

Se cer aptitudini medicale

În Târgu-Mureș se efectuează cursuri de parașutism, planorism și zbor cu motor (PPL(A)), nu și cele de aeronave ultrauşoare motorizate.

Doritorii vor primi la aeroclub informaţii suplimentare şi o serie de formulare pe care vor trebui să le completeze, să le semneze şi să le depună (cerere de înscriere, cerere de legitimare, fişă de înscriere). Pe lângă celelalte documente, candidaţii minori vor trebui să depună într-un anumit termen şi un consimţământ notarial din partea părinţilor sau al tutorelui legal.

Suplimentar, candidaţii care se înscriu la disciplina paraşutism vor trebui să depună, până la data de 9 februarie 2019, o adeverinţă medicală care să ateste că sunt apţi pentru activitate de pregătire fizică deoarece vor avea de susţinut un examen de aptitudine fizică care este eliminatoriu înainte de începerea cursului, iar pe parcurs vor efectua şi ore de pregătire fizică.

Toţi candidaţii vor trebui să achite fie taxa anuală de legitimare, care este în valoare de 15 euro (în cazul cursanţilor subvenţionaţi), fie contravaloarea cursului teoretic (în cazul cursanţilor contractanţi). De asemenea, ei vor trebui să depună, până la data de 26 aprilie 2019, o copie a certificatului de aptitudine medicală obţinut în conformitate cu prevederile reglementărilor în vigoare.

Mai multe detalii puteți obține la mures@aeroclubulromaniei.ro sau la numerele de telefon 0727 103 508 și 0744 159 243.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Semiremorcă încărcată cu lemn fără documente confiscată de Poliția Mureș

Distribuie Polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au confiscat o semiremorcă în valoare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.