Home / Administratie / Proiect pentru reducerea birocraţiei: „eCetatean@Sighisoara2021”, la Sighişoara

Proiect pentru reducerea birocraţiei: „eCetatean@Sighisoara2021”, la Sighişoara

Distribuie

Consilierii locali ai municipiului Sighişoara au aprobat, cu ocazia unei şedinţe de lucru, implementarea de către Municipiul Sighişoara a proiectului „eCetatean@Sighisoara2021”. Proiectul are valoarea de 2.788.621 de lei, este finanţat prin Programul Operaţional Capacitate Administrativă 2014-2020, iar contribuţia proprie a Primăriei municipiului Sighişoara este de 55.772 de lei.

Obiectivele proiectului

Potrivit primarului municipiului Sighişoara, Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean, conducerea Primăriei municipiului Sighişoara a fost informată, în luna octombrie 2018, de reprezentanţii Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice – Direcţia Generală de Programe Europene Capacitate Administrativă, despre faptul că cererea de finanţare pentru proiectul „eCetatean@Sighisoara2021” a fost admisă după evaluarea tehnico-financiară.

„Obiectivul general al proiectului este consolidarea capacităţii Primăriei municipiului Sighişoara de a asigura calitatea şi accesul la serviciile publice oferite exclusiv de Primărie prin simplificarea procedurilor administraţiei locale şi reducerea birocraţiei pentru cetăţeni”, a precizat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Potrivit primarului municipiului Sighişoara, unul din obiectivele proiectului este „eliminarea fluxului clasic pe hârtie pentru cel puţin zece servicii oferite exclusiv prin implementarea unui portal de servicii către cetăţeni şi actualizarea sistemului de management de documente prin digitalizare fluxuri interne ce deservesc aceste servicii.”

Un alt obiectiv important al proiectului este îmbunătăţirea activităţii Primăriei municipiului Sighişoara prin retro-digitalizarea documentelor din arhivă.

„Activitatea constă în scanarea şi indexarea unor documente din arhiva istorică, care prezintă valoare operaţională în prezent, conform prevederilor Legii Arhivelor Naţionale 16/1996 republicată. S-au identificat volumele de documente ce prezintă interes pentru instituţie, nu se vor digitaliza doar dacă au valoare operaţională justificată”, a explicat Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

Totodată, proiectul va oferi locuitorilor din municipiul Sighişoara posibilitatea de a participa la luarea deciziilor prin implementarea unui sistem de colectare şi votare de proiecte propuse de cetăţeni.

„Activitatea constă în realizarea unei platforme web unde cetăţenii cu vârsta peste 18 ani vor putea să propună proiecte de modernizare, dezvoltare, extindere, cu scop de îmbunătăţire a calităţii vieţii pe raza oraşului”, a arătat primarul municipiului Sighişoara.

Cel de-al patrulea obiectiv al proiectului este „îmbunătăţirea accesului la informaţiile instituţiei prin actualizarea site-ului web al Primăriei, astfel încât să răspundă nevoilor actuale tehnologice şi să poată fi accesat cu uşurinţă de pe dispozitivele mobile, tablete, desktop.”

Activitatea proiectului va fi realizată de către personalul din aparatul propriu, începând cu luna decembrie 2018, pe o perioadă de doi ani.

„La nivelul Primăriei municipiului Sighişoara a fost numită o echipă de proiect responsabilă cu managementul de proiect”, a conchis Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

(Redacţia)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Doi atleți mureșeni premiați la Campionatul Național U20

Distribuie În perioada 9-10 martie s-a desfășurat la București finala Campionatului Național de Atletism U20, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.