Home / Cultură / „Hoții”, primul spectacol din 2022 la Teatrul Național

„Hoții”, primul spectacol din 2022 la Teatrul Național

Distribuie

Spectacolul „Hoţii” de Conor McPherson, în regia lui Cristi Juncu, selecţionat în cadrul Festivalului Național de Teatru 2021 se bucură de deschiderea programului de spectacole cu o noua reprezentație ce va avea loc vineri, 7 ianuarie 2022, ora 18.30, la Sala Mică a Teatrului Național din Târgu Mureș.
„Cristi Juncu, unul dintre cei mai importanţi regizori de teatru din România, revine pe scena Teatrului Naţional Târgu-Mureş după spectacolele de succes „Şcoala nevestelor“ şi „Navigatorul“ cu o nouă producţie care beneficiază de o distribuţie de excepţie: Marius Turdeanu – nominalizat de trei ori la Premiul UNITER pentru Cel mai bun actor–, Theo Marton şi Cristian Iorga”, informează pagina de Facebook a Teatrului Național.
Sinopsis:
Când grijile financiare apasă existenţa fraţilor Frank şi Joe, o sumă consistentă de bani pare a fi salvarea. Pe termen scurt, ideea funcţionează, însă problemele în familie, o educaţie precară, deriva existenţială şi o mamă plecată prematur dintre cei vii nu se pot remedia atât de simplu. E nevoie de ceva în plus. Iar ajutorul oferit de Ray, un tânăr profesor afemeiat, beţiv şi imoral, e binevenit, dar şi acesta are proprii săi demoni de învins. Poate fi prietenia răspunsul la toate acestea? Dar prietenia adevărată există, de fapt?
Textul lui Conor McPherson, autorul piesei „Navigatorul“, oferă o perspectivă tulburătoare asupra relaţiilor interumane, marcate deseori de egoism şi lipsă de scrupule, ne prezintă meandrele înşelătoare ale încrederii în semeni, dar şi apele tulburi ale maturizării într-o societate în care inocenţa şi onestitatea nu se numără printre valorile de căpătâi.
Regia artistică, traducerea şi scenografia sunt semnate de Cristi Juncu . Regia tehnică este realizată de Teodora Crăciun, iar sufleur este Laura Moldovan.
Spectacolul conţine limbaj licenţios şi este recomandat persoanelor cu vârsta peste 16 ani!
Biletele se pot achiziţiona online de pe: https://teatrunational.biletmaster.ro/…/44003467/Hotii.
Biletele în variantă fizică pot fi procurate de la Casieria Teatrului de luni până vineri, între orele 9.00 – 18.00. Totodată, casieria va fi deschisă cu o oră înaintea reprezentaţiei.
Mălina MORARU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

VIDEO. ”Lumea e aproape”, cu jurnaliștii Lacrima Balint și Aurelian Grama

Distribuie Directorul fondator al cotidianului Zi de Zi, jurnalistul Aurelian Grama, a participat, în urmă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.