Producţii din zece ţări, la SIMFEST 2017 Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 194 Vizualizări

Producţii din zece ţări, la SIMFEST 2017

Joi, 10 august, s-au încheiat înscrierile pentru competiția din cadrul Festivalului Internațional al Televiziunilor și Producătorilor Independenți SIMFEST, care se va desfășura la Târgu-Mureș în perioada 14 – 20 august.

Festival unic în sud-estul Europei

Potrivit reprezentanţilor Asociaţiei Culturale SIMFEST, organizatoarea manifestării, Festivalul SIMFEST nu mai este, de câțiva ani, unul ”al televiziunilor locale” – deși acestora le este acordată, în continuare, o atenție deosebită, prin premii speciale pentru ele – ci începe să-și facă loc între puținele festivaluri de televiziune din Europa. „El este, de altfel, singurul festival de gen din sud-estul continentului”, au menţionat organizatorii, prin intermediul unui comunicat de presă.

11 secţiuni, 84 de producţii

Juriul va avea de ales din 84 de producții, înscrise la 11 secțiuni. Apar pentru prima oară în portofoliul festivalului categoriile „Ficţiune” și „Mijloace neconvenţionale” – filmări cu drona sau telefonul mobil, editare de imagine cu telefonul ș.a.

„Producțiile vin de la şase televiziuni naționale din România, Rusia, Republica Moldova și Danemarca, patru televiziuni regionale, două televiziuni locale, 11 producători independenți – printre care o elevă și o studentă – din România, Belgia, Olanda, Israel și Republica Moldova, două instituții de presă online, zece case de producție din România, Republica Moldova și SUA, Agenția Națională de Presă Agerpres și cinci universități din România, Iugoslavia, Letonia și Republica Moldova. Pentru prima oară, pe lângă Marele Premiu de 1.000 de euro acordat de organizatori și premiile pe secțiuni, vor fi acordate două premii speciale: Premiul pentru jurnalism european, în valoare de 500 de euro, atribuit de Asociația Ziariștilor Independenți din România AZIR – filiala română a AEJ – și un premiu acordat de Reprezentanța Comisiei Europene în România unui jurnalist român laureat al festivalului, constând în susținerea financiară – 1.000 de euro – a unei călătorii de studiu la sediul Consiliului Europei de la Bruxelles”, au transmis reprezentanţii Asociaţiei Culturale SIMFEST.

Cea mai mare parte a producțiilor înscrise în competiție va putea fi vizionată, într-un adevărat maraton audiovizual, în ultimele trei zile ale festivalului: vineri, sâmbătă și duminică, la Cinematograful „Arta” din Târgu-Mureș.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE