ISU Mureș, antrenament reușit pentru Campionatul Mondial de Descarcerare Administratie
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 453 Vizualizări

ISU Mureș, antrenament reușit pentru Campionatul Mondial de Descarcerare

Echipajul ISU Horea Mureș care va partcipa în perioada 30 august – 3 septembrie la Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, care va avea loc în Parcul Municipal din Târgu-Mureș, a efectuat joi, 10 august, un exercițiu de simulare în Parcarea de la Promenada Mall, un bun prilej de testare a formei paramedicilor mureșeni pentru competiția mondială de la finele lunii august.

„Exercițiul face parte din pregătirea lotului care va reprezenta România la Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor care va avea loc în municipiul Târgu-Mureș, în Parcul Municipal, în perioada 30 august – 3 septembrie. La această competiție vor participa cele mai bune echipaje de descarcerare din aproximativ 26 de țări, precum și cele mai bune echipaje de acordarea primului ajutor medical de traumă. Până în prezent avem confirmări de participare de la echipaje din Australia, Statele Unire, Canada, precum și din țări din Europa. Scopul acestei competiții este acela de a crea o legătură între toate țările, respectiv echipajele participante, de a uniformiza procedurile de intervenție în caz de accidente rutiere. Colegii noștri de la ISU Horea Mureș vor fi cei care vor reprezenta România la acest campionat mondial. Exercițiu de astăzi este o parte din pregătirea practică care o fac ei. Colegii noștri încearcă să își imagineze posibilele scenarii, ce s-ar putea întâmpla pe străzi, sau ce le va impune echipa de arbitrii să desfășoare, și să se încadreze într-un barem stabilit de Organizația Mondială de Descarcerare”, a precizat maior Cristian Virag, purtător de cuvânt, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș.

„Suntem încrezători că vom face o mișcare bună la Campionatul Mondial”

La Campionatul Mondial de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, echipajul ISU Horea Mureș, va fi format din 7 membrii, care au trecut cu brio simularea, încadrându-se în baremul impus de regulamentele Organizației Mondiale de Descarcerare. „A fost un exercițiu probă standard complex, așa cum facem și în cadrul Campionatului Național de Descarcerare și Acordarea Primului Ajutor, însă similar cu ce veți vedea la Campionatul Mondial. Practic, am avut un scenariu cu două mașini implicate, doi pacienți, din care unul în stare gravă. Am acționat cu colegii de la descarcerare pentru extragerea lor și predarea pacienților, cu îngrijirile medicale acordate mașinii de terapie intensivă. Competiția mondială are practic trei probe, similare pentru oricare echipaj, unice prin timpii exclusivi de intervenție. Avem probe de 10 minute unde rapiditatea și tehnica de acordarea primului ajutor și a descărcerării este standard și foarte esențială, avem proba de 20 de minute, unde suntem limitați strict la sculele manuale și electrice în ce privește descarcerarea, și avem proba de 30 de minute, un scenariu complex, cu victime multiple și grad de încarcerare diferit. În cadrul acestui exercițiu am simulat proba de 30 de minute, cu victime încarcerate, și cred că ne-am descurcat foarte bine. Ne-am încadrat în timp, suntem conform planului de pregătire elaborat la începutul anului, și suntem încrezători că vom face o mișcare bună la Campionatul Mondial. În general ne pregătim cu șase luni înainte unei astfel de competiții, însă frecvența este ușor mai rară, undeva la două, trei ori pe săptămână”, a precizat plutonierul major Adrian Săcărea, paramedic în cadrul ISU Horea Mureș.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE