Home / Invatamant / Târgul de Arte şi Meserii, de la pasiune la profesie

Târgul de Arte şi Meserii, de la pasiune la profesie

Distribuie

Cetatea Medievală din Târgu-Mureş va găzdui, în perioada 11 – 14 octombrie, cea de-a V-a ediţie a Târgului de Arte şi Meserii. În acest an, evenimentul este organizat de Primăria municipiului Târgu-Mureş, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Universitatea Cultural-Ştiinţifică Târgu-Mureş şi Liceul Tehnologic „Gheorghe Şincai” din municipiu.

Pasiunea, dublată de educaţie

Potrivit primarului municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, această ediţie a Târgului de Arte şi Meserii este dedicată profilului de mecanică, iar deschiderea oficială va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 11.00

„Modul în care ne gândim să stârnim pasiunea copiilor este cel mai important lucru pe care încercăm să punem accentul. Profilul mecanic se va desfăşura cu exemple foarte clare şi palpabile. Vor fi invitaţi, societăţile comerciale, şcolile să-şi prezinte profilul. Invit societăţile, chiar persoane fizice, care au lucrat, care au făcut o meserie dintr-o dăruire şi o pasiune. Pasiunea e pasiune, dar dacă nu e dublată de educaţie şi de documentare rămâne doar senzaţionalul. Pe noi ne interesează să rămână şi consistenţa”, a afirmat dr. Dorin Florea, cu ocazia unei conferinţe de presă organizată marţi, 10 octombrie, la sediul Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

Apel la dascăli şi părinţi

În alocuţiunea sa, prof. Ioan Macarie, inspectorul şcolar general al judeţului Mureş, a fost de părere că „promovarea unei şcoli nu se face prin pliante şi prin reviste”, ci „împreună cu agenţii economici, împreună cu diriginţii şi părinţii”.

„Avem de lucrat la mentalitatea profesorilor, la mentalitatea părinţilor, avem de lucru la implicarea diriginţilor pe acest segment”, a menţionat prof. Ioan Macarie.

Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş a mai precizat că în acest moment, la nivelul judeţului Mureş există 45 de clase de arte şi meserii care au, împreună, peste 1.145 de elevi.

Descoperirea pasiunii, pasul iniţial

Directorul Universităţii Cultural Ştiinţifice Târgu-Mureş, Csegzi Sandor, şi-a manifestat încrederea în reuşita celei de-a V-a ediţii a Târgului de Arte şi Meserii şi a prezentat statistici care să susţină organizarea unui astfel de eveniment.

„Am crezut şi credem în continuare că există un drum direct de la pasiune la meserie şi acest concept a fost promovat în anii trecuţi şi încercăm să cooptăm cât mai mulţi tineri cu vârste cât mai fragede ca să reuşească să îşi descopere pasiunea şi după aceea să ajute această societate, ca din pasiune să ajungă la meserie şi să aibă posibilitatea de a trăi în condiţii cât mai civilizate, cât mai bune”, a punctat Csegzi Sandor, care a mai precizat că Universitatea Cultural-Ştiinţifică din Târgu-Mureş doreşte să aibă un rol de „catalizator al acestor evenimente” şi să contribuie „la schimbarea de mentalitate” a mediului de afaceri, alături de profesori şi părinţi.

Alex TOTH

 

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

LIVE: Raportul anual al rectorului UMFST ”George Emil Palade”

Distribuie Prof. univ. dr. Leonard Azamfirei, rectorul principalei universități mureșene, prezintă joi, 28 martie, Raportul …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.