EXCLUSIV: „Transilvania Motor Ring”, concesionat de un privat? Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1649 Vizualizări

EXCLUSIV: „Transilvania Motor Ring”, concesionat de un privat?

Consiliul Judeţean Mureş derulează o licitaţie care are ca obiect întocmirea unui studiu de oportunitate privind concesionarea complexului „Transilvania Motor Ring”. Potrivit portalului www.licitatiapublica.ro, termenul limită pentru depunerea ofertelor este 12 octombrie 2017, iar valoarea estimată a contractului este de 128.990 lei, fără TVA.

85% din proiect, finalizat

Caietul de sarcini al licitaţie este întocmit de Sorin Stan – manager de proiect, contrasemnat de Valer Băţagă – director executiv şi Călin Suciu – şef serviciu şi aprobat de Alexandru Cîmpeanu – vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Mureş.

„În prezent, lucrările sunt realizate într-un procent de aproximativ 85%, fiind necesară identificarea soluţiei optime de realizare a administrării infrastructurii create prin acest proiect”, se arată în document.

Trei variante pentru administrarea investiţiei

Acelaşi caiet de sarcini stipulează faptul că „în cadrul Contractului de finanţare nu există constrângeri cu privire la modul de administrare a infrastructurii construite, ci doar cu privire la atingerea obiectivelor stabilite”, respectiv: creşterea numărului de turişti în Ungheni, creşterea numărului de înnoptări la nivelul oraşului Ungheni, locuri de muncă permanente create (35).

„Considerăm că administrarea infrastructurii construite în cadrul proiectului se poate realiza în diverse moduri, din care amintim: înfiinţarea la nivelul Consiliului Judeţean Mureş a unui Serviciu de administrare a domeniului public, având ca obiect de activitate administrarea complexului „Transilvania Motor Ring”, înfiinţarea unei societăţi având ca unic acţionar UAT Judeţul Mureş, care va avea ca obiect de activitate administrarea complexului „Transilvania Motor Ring”, concesionarea complexului „Transilvania Motor Ring” către o societate comercială, care va fi desemnată în urma unei proceduri de achiziţie publică”, se menţionează în caietul de sarcini.

Ce trebuie să conţină studiul de oportunitate

Acelaşi document oferă detalii despre studiu de oportunitate privind concesionarea complexului „Transilvania Motor Ring”, care va trebui să fie întocmit în maxim 21 de zile şi să cuprindă cel puţin următoarele elemente: descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat, motivele de ordin economic, financiar, social şi de mediu, care justifică realizarea concesiunii, nivelul minim al redevenţei, procedura utilizată pentru atribuirea contractului de concesiune şi justificarea alegerii procedurii, durata estimată a concesiunii, termenele previzibile pentru realizarea procedurii de concesionare.

Valoarea proiectului: 58 milioane lei

„Parc auto pentru sporturi cu motor” are o valoare de 58,13 milioane lei şi vizează realizarea unui complex de agrement şi sport pentru iubitorii sporturilor cu motor pe teritoriul localităţilor Ungheni şi Sânpaul, respectiv construirea unui circuit de viteză cu lungime totală de 3,7 kilometri, precum şi lucrări aferente: drum de acces DJ 151B – parc auto, lucrări de protecţie şi siguranţă, boxe, tribună şi parcări.

Contractul pentru realizarea circuitului de viteză a fost semnat în mai 2010, cu SC Cooperativa Edile Appennino SCRL, lider al asocierii formate din SC Cooperativa Edile Appennino SCLR – SC Morani Impex SRL – SC Kasim Emaka SRL. În iunie 2014, Consiliul Judeţean Mureş a reziliat contractul cu SC Cooperativa Edile Appennino SCRL, care nu a predat în mod voluntar amplasamentul lucrărilor fiind nevoie de executare silită (februarie 2016). Din luna iunie 2016, lucrările sunt continuate de asocierea dintre SC Contranscom Benţa SRL şi SC Beta Cops SRL.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE