Home / BC Mures / BC Mureș-SCMU Craiova, duel cu fostul idol al „junglei”

BC Mureș-SCMU Craiova, duel cu fostul idol al „junglei”

Distribuie

BC Mureș Târgu-Mureș susține vineri, 13 octombrie, de la ora 18.00, partida din cadrul etapei a II-a a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Adversara „tigrilor” în această etapă este SCMU Craiova, unde activează Goran Martinic, până mai ieri idolul suporterilor mureșeni. BC Mureș a pierdut în etapa de debut cu 81-87 întâlnirea disputată la Galați cu Phoenix, după ce au dominat partida și au condus majoritatea timpului, în timp doljenii au avut o sarcină ușoară pe teren propriu cu Politehnica Iași, câștigată cu 91-74. Cu un lot remaniat cu doar câteva zile înaintea debutului, BC Mureș a susținut trei meciuri în zece zile, dintre care două au fost cu deplasări lungi, la Pitești, în Cupa României și cea de la Galați. Conducerea clubului este însă optimistă și speră ca noua echipă să ajungă în scrurt timp la formă maximă. „Am avut o perioadă încărcată, cu multe schimbări în lot, cu trei meciuri în zece zile. La Galați am căzut în capcana victoriei, după ce am forțat o calificare pe care am fi putut-o obține totuși în Cupa României. După această serie dificilă, echipa a resimțit o oarecare oboseală. Cred că și noi am forțat pe câteva posturi pe care am rămas descoperiți, cum este cea de fundaș, de unde a plecat Martinic. Avem tineri care promit pe acest post, dar este nevoie de experiență. Mitchell s-a arătat cel mai proaspăt în acest meci, dar am forțat și adevărul este că nu avem nevoie de statistici individuale, avem nevoie de joc de echipă. Pe Martinic îl cunoaștem bine, vom încerca să-l anihilăm, dar Craiova are mulți jucători valoroși și jocul de echipă va conta”, a spus înaintea partidei antrenorul principal al mureșenilor Szászgáspár Barnabás. Secundul George Trif consideră la rândul său că echipa mai are nevoie de timp pentru omogenizare. „Revenirea lui Mladenovic sau a lui Mitchell este benefică pentru echipă, dar aceștia nu s-au integrat încă în echipă, pentru asta este nevoie de timp. Ne-a lipsit prospețimea din finalul meciurilor și la acest capitol mai avem de lucru. Din păcate, tragerea la sorți nu ne-a avantajat, deoarece disputăm partidele cu echipe apropiate valoric în deplasare, iar meciurile cu echipe puternic susținute le vom juca pe teren propriu”, a completat secundul de la BC Mureș.

 

Uniți în jurul echipei

Căpitanul mureșenilor Sánta Szabolcs apreciază că echipa se află pe un drum ascendent și solicită sprijinul suporterilor. Dacă ținem cont că am înscris peste 80 de puncte, pentru un meci disputat în deplasare nu poate fi considerat chiar un joc slab. Ne-a lipsit inspirația în unele momente cheie și am cedat la final. Urmează un meci foarte greu acasă, cu un adversar care are pivoți foarte mobili și o apărare agresivă, dar sperăm că sprijinul suporterilor să ne fie benefic, așa cum a fost de atâtea ori, când ne-au împins efectiv de la spate. Este o perioadă dificlă pentru club și avem nevoie de ajutorul lor”, a fost apelul căpitanului „tigrilor”.

Președintele clubului mureșean Béres Loránd a ținut să sublinieze faptul că știtile apărute pe site-ul totalbaschet.ro, care aproape îngopau clubul sunt false, chiar rău intenționate. „Din păcate, un site profesionist, de profil, anunța un colaps și moartea clubului, afirmații eronate, chiar tendențioase. Nu negăm faptul că avem datorii, dar în ultima perioadă comunitatea a răspuns pozitiv, ni s-au alăturat mulți sponsori și putem afirma că ne aflăm pe un trend ascendent. Sunt achitate mare parte din datorii și vom continua. Echipa este practic una nouă, am schimbat doi jucători pe posturi cheie în ultimul moment și suntem dispuși să mergem înainte, chiar dacă ar fi s-o luăm de la zero. Cei care și-au asumat această sarcină, în frunte cu antrenorii, sunt conștienți de greutăți și trebuiesc susținuți”, a fost și apelul președintelui mureșenilor.

 

 

De asemenea, verificati

Unirea Ungheni 2018, victorie uriașă pentru barajul spre Liga a II-a

Distribuie Unirea Ungheni 2018 a învins sâmbătă, 13 aprilie, pe teren propriu, cu scorul de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.