Home / Invatamant / Colegiul Silvic Gurghiu, gazda Campionatului European de Competențe în Silvicultură 2020

Colegiul Silvic Gurghiu, gazda Campionatului European de Competențe în Silvicultură 2020

Distribuie

Tradiția învățământului silvic,  la nivel de liceu,  este continuată la nivel național de Colegiul de Silvicultură și Agricultură „Casa Verde” Timişoara, Colegiul Silvic „Bucovina” Câmpulung Moldovenesc (Suceava), Colegiul Silvic Gurghiu (Mureş), Colegiul Silvic „Teodor Pietraru” Brăneşti (Ilfov), Liceul Silvic „Nicolae Rucăreanu” Brașov și Colegiul Silvic „Transilvania” Năsăud, cei care, an de an își dispută supremația în cadrul Campionatului Național de Competențe în Silvicultură. Câștigătorii competiției naționale se califică pentru Campionatul European, ediția din 2018 urmând să fie găzduită de Colegiul Silvic „Roth Gyula” din Sopron, Ungaria. Așa se face că,  în perioada 26-29 octombrie 2017, a avut loc ședința tehnică de organizare a Campionatului European de Competențe în Silvicultură, ediția 2018, la școala gazdă a acestei competiții, unde s-au stabilit și organizatorii din următorii ani. La această ședință, România a fost reprezentată de ing. Marcel Mândru și ing. silvic Cristian Teofil Albu, reprezentanții Colegiului Silvic Gurghiu, care s-au întors cu o veste mai mult decât bună, Colegiul Silvic Gurghiu va organiza în anul 2020 Campionatul European de Comeptențe în Silvicultură.

„În Ungaria, ne-am depus candidatura pentru organizarea concursului european din anul 2020 în România, respectiv la Colegiul Silvic Gurghiu. Înițial, am cerut organizarea ediției din 2019, dar s-a aprobat doar pentru 2020, pentru că și-au exprimat intenția de organizare Svenljunga Naturbruksskola din Suedia. Reprezentanții celor 18 țări participante la Concursul European de Competențe în Silvicultură au votat în unanimitate ca noi, respectiv Colegiul Silvic Gurghiu, să organizăm acest concurs european în anul 2020. Este un vis îndeplinit această organizare a unui campionat european, având în vedere că rândul României vine o dată la 18-20 de ani. Este o bucurie pentru noi dar și o onoare în același timp să organizăm un concurs de un nivel atât de ridicat cum este campionatul european. În acest sens , am cerut deja sprijinul autorităților locale, județene și centrale, Consiliului Local Gurghiu, Consiliului Județean Mureș, Regiei Naționale a Pădurilor Romsilva, care patronează și Concursul Național de Competențe în Silvicultură, la care se adaugă sprijinul sponsorilor , firme care lucrează în domeniul exploatării lemnului și a altor firme și companii care ne pot sprijini în organizarea acestui important eveniment”, ne-a declarat ing. Marcel Mândru, directorul Colegiului Silvic Gurghiu.

Gurghiu, gazda Campionatului Național în 2019

Mai mult decât atât, în anul 2019, Colegiul Silvic Gurghiu va fi din nou gazda Campionatului Național de Competențe în Silvicultură. „În anul 2019, este rândul Colegiului Silvic Gurghiu să fie gazda Campionatului Național, E mai bine așa, dacă eram în 2020 gazda competiției naționale, care are loc de regulă în luna aprilie, iar în luna mai are loc competiția europeană,  era un timp foarte scurt între cele două competiții, plus costurile, iar organizarea celor două competiții în același an ar fi fost foarte grea pentru noi, așa că vom fi gazde Campionatului Național în 2019. În ce privește ediția de anul viitor a Campionatului Național, ea va avea loc la  Colegiul Silvic „Teodor Pietraru” Brăneşti , județul Ilfov”, a precizat Marcel Mândru.

Pregătirea unei echipe noi și competitive

Colegiul Silvic Gurghiu  participă la  acest campionat european din anul 2013, cu rezultate meritorii, Locul VII pe echipe, Landwirtschaftliche Fachschule St. Andrä, Austria (2013), Locul VII pe echipe, Fachschule und Forstwirtschaft Fürstenburg, Tirolul de Sus, Italia (2014),  Locul V pe echipe și  Locul I la proba de doborâre a arborelui (Adelin Man), Kirchberg am Walde, Austria (2016). „Echipa care va concura, pentru anul 2020,  o formăm încă de pe acum, cu elevii din clasa a IX-a. Echipa care o avem în prezent, care ne va reprezenta la Campionatul Național de anul viitor e formată din elevi din clasele a XI-a și a XII-a,  care nu vor mai prinde concursul european din 2020, pentru care vom forma o echipă nouă, și sperăm noi competitivă,  care să se bată de la egal la egal cu celelalte țări europene”, a menționat directorul Colegiului Silvic Gurghiu.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Carduri sociale de alimente și mese calde. Cum pot fi obținute și care sunt categoriile de beneficiari?

Distribuie Persoanele defavorizate din Municipiul Târgu Mureș care beneficiază de tichete sociale electronice pentru alimente …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.