EXCLUSIV. Dorin Florea, „presing” la instituţiile judeţului pe tema centurii ocolitoare. „Se mai face, nu se mai face?”. Răspuns ferm dat de Prefectură şi CJ Mureş Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 3358 Vizualizări

EXCLUSIV. Dorin Florea, „presing” la instituţiile judeţului pe tema centurii ocolitoare. „Se mai face, nu se mai face?”. Răspuns ferm dat de Prefectură şi CJ Mureş

Primarul municipiului Târgu-Mureş, Dorin Florea, a solicitat explicaţii, zilele trecute, conducerii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş şi a Consiliului Judeţean Mureş cu privire la întreruperea lucrărilor la centura de ocolitoare a municipiului. În replică, atât conducerea Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş, cât şi cea a Consiliului Judeţean (CJ) Mureş susţin că sunt preocupate, în limitele atribuţiilor care le revin, de soarta centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş, proiect implementat şi gestionat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

„Sunt lucruri pe care le cer în numele târgumureşenilor!”

Cu prilejul unei conferinţe de presă, Dorin Florea s-a arătat nemulţumit de situaţia în care se află şantierul centurii ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş şi s-a delimitat de politicienii care în urmă cu patru ani au participat la inaugurarea respectivului şantier.

„Cer de urgenţă prefectului, preşedintelui Consiliului Judeţean, să dea explicaţii vis a vis de Centura Târgu-Mureşului! Eu nu m-am dus la tăiat de panglici! Sau pamblici cum spune ăla… Eu nu m-am dus la tăieri şi poză de sezon! Sunt patru poze, începând de pe timpul lui Mitrea. Ce se întâmplă? Se mai face, nu se mai face, s-au făcut sensuri giratorii, s-au făcut blocaje pe strada de la Livezeni… Păi amenajează şi treci pe sub pasarelă, ce ocoleşti, dacă nu se mai face! (…) Sunt lucruri pe care le cer în numele târgumureşenilor! În Târgu-Mureş vin 1.000 de maşini de la Reghin în fiecare dimineaţă şi peste Podul Mureş vin 3.400 – 3.500. Nu e normal să pui această întrebare?”, a spus primarul municipiului Târgu-Mureş.

Răspunsul CJ Mureş: „Singura autoritate care poate remedia problemele este CNAIR”

La solicitarea cotidianului Zi de Zi, conducerea Consiliului Judeţean Mureş a remis un punct de vedere în care precizează că nu are competenţe în implementarea, derularea şi gestionarea respectivului proiect. De asemenea, conducerea Consiliului Judeţean Mureş a menţionat că este preocupată de soarta proiectului, dovadă în acest sens fiind corespondenţa întreţinută de-a lungul timpului cu conducerea CNAIR.

„Legat de problema centurii municipiului Târgu-Mureş dorim să reamintim faptul că acest proiect este implementat şi gestionat de Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, astfel autoritatea publică judeţeană nu are nicio competenţă în implementarea, derularea şi gestionarea acestui proiect. Consiliul Judeţean Mureş a fost sesizat de-a lungul timpului de problemele legate de acest proiect atât de către reprezentanţii Primăriei Livezeni cât şi de cetăţeni. Toate sesizările primite au fost direcţionate cu celeritate către CNAIR, singura autoritate care poate remedia problemele legate de această investiţie. De asemenea, Consiliul Judeţean Mureş, a transmis către CNAIR mai multe scrisori oficiale în care s-a atras atenţia asupra problemelor existente şi s-a cerut remedierea lor. Ultima scrisoare adresată CNAIR pe acest subiect a fost transmisă în cursul acestui an, după rezilierea contractului de lucrări. În această adresă am solicitat de la CNAIR să remedieze defecţiunile produse la tronsonul drumului judeţean DJ135 care a fost închis circulaţiei rutiere, în vederea reluării şi asigurării siguranţei circulaţiei pe traseul iniţial al drumului judeţean”, a transmis Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş.

Răspunsul Prefecturii: „La „tăierea panglicii” nu a fost prezent actualul prefect”

Totodată, cotidianul Zi de Zi a solicitat un punct de vedere şi conducerii Instituţiei Prefectului – Judeţul Mureş. În lipsa prefectului, dr. Lucian Goga, aflat în concediu, răspunsul a fost elaborat de subprefectul Nagy Zsigmond, care subliniază interesul Instituţiei Prefectului – Judeţului Mureş vis a vis de respectarea prevederilor din Programul de guvernare şi îi transmite primarului municipiului Târgu-Mureş că autoritatea responsabilă de implementarea, derularea şi gestionarea proiectului este CNAIR.

„În conformitate cu competenţele şi atribuţiile ce îi revin, potrivit legii, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş urmăreşte îndeaproape realizarea obiectivelor cuprinse în Programul de guvernare. Precizăm în acest sens că realizarea variantei ocolitoare a municipiului Târgu-Mureş se regăseşte în toate documentele elaborate începând din 2016 (Programele de guvernare ale cabinetelor Sorin Grindeanu, Mihai Tudose şi respectiv Viorica Dăncilă), chiar dacă, iniţial, aceasta avea ca orizont de finalizare anul 2016. În Programul de guvernare actual, termenul de finalizare este anul 2020, valoarea fiind de 23,29 milioane euro – fonduri europene şi naţionale (vezi în acest sens http://gov.ro/fisiere/pagini_fisiere/PROGRAMUL_DE_GUVERNARE_2018-2020.pdf). În ultimii trei ani, sub conducerea prefectului dr. Lucian Goga, Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş a organizat periodic întâlniri cu reprezentanţii CNADNR/CNAIR şi autorităţile administraţiei publice locale pentru a analiza exact stadiul realizării lucrărilor mari de infrastructură ale judeţului Mureş. Următoarea întâlnire de acest fel este prognozată a avea loc în luna februarie 2018. Îi mulţumim pe această cale domnului primar al municipiului Târgu-Mureş, dr. Dorin Florea, pentru interesul manifestat şi pentru faptul că menţine în atenţia publică subiectul realizării variantei ocolitoare a municipiului – subiect care, vă asigurăm, preocupă şi Instituţia Prefectului – Judeţul Mureş. Îl rugăm respectuos ca pentru obţinerea unor răspunsuri la întrebările perfect justificate pe care le formulează public să se adreseze instituţiei care gestionează proiectul, respectiv Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere. Totodată, în virtutea respectului pentru adevăr, precizăm că la „tăierea panglicii” la care face referire, în 2014, nu a fost prezent actualul prefect, ci cu totul alte oficialităţi”, a transmis subprefectul Nagy Zsigmond.

Alex TOTH

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE