Termenul de depunere a declarației unice, prelungit Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 286 Vizualizări

Termenul de depunere a declarației unice, prelungit

Astfel, potrivit deciziei de joi, 12 iulie, a Guvernul, termenul final este 31 iulie, pentru că s-a constatat că nu toți au reușit să o depună până la termenul de astăzi. Șeful Administrației Județene a Finanțelor Publice Mureș, Denes Iren a declarat pentru RTM că în județ 60 la sută dintre contribuabili și-au depus până astăzi declarațiile.

Ea a recunoscut că au fost perioade în care, în ultimele zile, a căzut siteul, din cauza numărului mare de accesări, însă a anunțat că de ieri mai există un al doilea site pentru depunere: ”Noi așteptăm, la nivelul județului, 31.000 de declarații unice, din care aproximativ 5000 au fost deja depuse prin spațiul privat virtual. În total, 19.000 declarații au fost depuse, însă mai sunt multe care au fost trimise prin poștă. Au fost câteva cazuri de blocare a sitelui, datorită numărului mare de accesări a siteuluo. Astfel, ANAF-ul a creat un site alternativ începând cu data de 12 iulie, www.declaratiaunica.anaf.ro”.

Șeful Finanțelor Publice Mureș a mai spus că în cursul acestui an, această declarație se poate rectifica ori de câte ori este nevoie. La sediul Finanțelor Publice Mureș s-au amenajat două spații speciale, pe același palier cu ghișeele obișnuite, unul de informare și celălalt, imediat alături, de depunere a formularelor competate. Dacă până ieri se formau cozi de câte 30-40 de persoane la ambele ghișee, astăzi numărul oamenilor a scăzut considerabil:

În general oamenii sunt mulțumiți de informațiile pe care le primesc de la angajații Finanțelor Publice Mureș, iar dacă unii au spus că siteul pentru depunerea online merge destul de greu. Declaraţia unică de venit se depune de persoanele ce trebuie să-și declare veniturile din 2017 realizate în România sau străinătate, plus venitul estimat/ în 2018. După prelungirea cu două săptămâni a termenului, ANAF anunță că toate beneficiile contribuabililor se păstrează, respectiv cele două reduceri a câte 5%, dacă depun declarația online și dacă achită contribuțiile până pe 15 septembrie.

Declaraţia unică se depune de către contribuabilii care şi anterior de 1 ianuarie 2018 completau Declaraţia privind veniturile realizate din România – Formularul 200, respectiv Declaraţia privind veniturile realizate din străinătate  – Formularul 201. Prin intermediul acesatei declaraţii unice, contribuabilii trebuie să declare șase tipuri de venit realizat. Este vorba de venituri/pierderi din activităţi independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, din cedarea folosinţei bunurilor, din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură determinate în sistem real, din transferul titlurilor de valoare, precum și venituri din investiţii realizate din străinătate, precum dividende, dobânzi, pensii.

V. OANCEA

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE