Asociația Tabula, succesul unui proiect de 1,5 milioane de lei Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 192 Vizualizări

Asociația Tabula, succesul unui proiect de 1,5 milioane de lei

DSC_3829

 

Model de bune practici pentru zona Acățari în domeniul calificării forței de muncă este unul dintre rezultatele proiectului POSDRU/142/5.2/G/129805 – „Şanse reale de ocupare a forţei de muncă în contextul dezvoltării durabile a zonei Acăţari”. Conferința de închidere a proiectului derulat de Asociația Tabula din Târgu Mureș împreună cu partenerii săi a avut loc luni în sala Cazino din incinta Hotelului Grand.

 

În deschiderea evenimentului a vorbit prof. univ. dr. Daniel Ștefan, prodecan al Facultății de Științe Economice, Juridice și Administrative din cadrul Universității ”Petru Maior” din Târgu Mureș, manager al proiectului. Prezentarea activității Asociației Tabula în proiect a fost făcută de prof. ing. Tünde László, director al Asociației Tabula, beneficiar al proiectului, iar despre activitatea Primăriei Acățari a vorbit Robert Kocsis, reprezentant legal în cadrul Primăriei Acățari, partener al proiectului.

 

Un exemplu de bună practică

”Proiectul este un exemplu de bune practici prin realizarea grupului țintă și impactul pe care l-a avut la nivelul comunei Acățari. Una dintre principale probleme legate de ocuparea forței de muncă la nivel rural este legată de lipsa unor competențe, iar proiectul vine în completarea acestor elemente, oferind celor din zonă abilități care le permit să profeseze într-o arie largă de desfășurare, în meseri noi, să-și multiplice veniturile”, a declarat prof. univ. dr. Daniel Ștefan.
În cadrul prezentării s-au oferit detalii privind modul de derulare și rezultatele implementării proiectului, investițiile în infrastructura beneficiarului și a partenerului din proiect, Primăria Acățari, precum și informații cu privire la atingerea obiectivelor proiectului și a indicatorilor impuși, modul de utilizare a fondurilor financiare nerambursabile pentru formarea profesională a persoanelor din grupul ţintă, problematica angajabilității persoanelor în vârstă, formele flexibile de pe piața muncii și promovarea egalității de șanse.
”Asociația Tabula din Târgu Mureș, în calitate de solicitant, împreună cu Primăria Acățari, în calitate de partener am derulat acest proiect în cadrul căruia s-au derulat 3 seminarii de informare și conștientizare a grupurilor țintă în cele trei localități de proveniență Acățari, Păsăreni și Bălăușeri, derularea cursurilor de formare, 120 de ore pentru fiecare curs, și a bursei locurilor de muncă”, a declarat prof. ing. Tünde László.

 

Aptitudini și facilitarea angajării

Proiectul a urmărit creşterea gradului de informare şi conştientizare a 130 de persoane din mediul rural, cu privire la competenţele cerute pe piaţa muncii şi posibilităţi de ocupare, pregătirea în vederea ocupării şi creşterea nivelului de corelare între oportunităţile de pe piaţa muncii şi aptitudinile individuale a 270 de persoane din mediul rural prin consiliere profesională, creşterea nivelului de abilităţi şi competenţe profesionale pentru 270 de persoane prin programe de formare profesională acreditate și creşterea gradului de ocupare a persoanelor din mediul rural prin mediere şi facilitarea angajării.

 

Grupul țintă

La cursul de asistent manager s-au înscris 20 de persoane, din care 17 au finalizat cu succes, la cursul de comunicare în limba engleză s-au înscris 90 de cursanți, din care l-au încheiat 19. La cursul de comunicare în limba germană s-au înscris 20 de persoane, din care au finalizat 14, pentru cursul de contabil s-au înscris 18 și au finalizat 15, la cursul de lucrător comercial s-au înscris 22 de cursanți, din care 20 l-au încheiat, la cursul de operator introducere, validare și prelucrare date s-au înscris 20 de persoane, din care 17 l-au și terminat cu bine. La cursul de ospătar (chelner) s-au înscris 27, din care 20 l-au finalizat cu succes, la cursul de zugrav s-au înscris 17, 13 l-au terminat, la cursul de tâmplar manual s-au înscris 14 cursanți, din care 7 l-au absolvit, la cursul de Florar – Decorator s-au înscris 20, din care 16 l-au încheiat, cursul de bucătar a avut 27 de cursanți, din care 18 l-au finalizat, la cursul de competențe antreprenoriale s-au înscris 20 de cursanți, 14 l-au încheiat, iar la cursul de îngrijitor bătrâni la domiciliu s-au înscris 28 de cursanți, din care 25 se pot declara absolvenți.
Grupul ţintă căruia i s-a adresat proiectul a fost alcătuit din absolvenţi cu studii medii şomeri de lungă durată, persoane în căutarea unui loc de muncă, populaţie inactivă.
Participanții la cursuri au beneficiat de manuale, suport de curs, transport și masă pe perioada derulării cursurilor, iar absolvenții au fost susținuți prin subvenții. Durata de implementare a fost de 18 luni, iar valoarea proiectului de 1,5 milioane de lei.
Amalia VASILESCU

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE