Automobil Clubul Român, 112 ani de istorie Eveniment
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 482 Vizualizări

Automobil Clubul Român, 112 ani de istorie

acr muresZiua de 5 aprilie reprezintă o dată de referință în ce privește automobiștii din România, în urmă cu 112 ani lua ființă la București primul club al automobiștilor sub denumirea Automobil Club Român, părintele fondator fiind Prințul George Valentin Bibescu. 

George_V._BibescuÎn 5 aprilie 1904 la salonul de Onoare al Hotelului Bulevard din București, existent și în prezent, un grup de automobiluiști constituiți în adunare generală a semnat actul de înființare a primei asociații a automobiștilor din România. Totodată, Automobil Club Român se înscrie în primele zece cluburi centenare din Europa, și în primele 14 cluburi centenare din întreaga lume”, a precizat Tiberiu Lung, directorul Automobil Clubului Român, sucursala Mureș.

Regii României, președinți de onoare ACRR

În ianuarie 1909 este este consemnată prima recunoaștere oficială a Atomobil Clubului Român, iar în 1914 își modifică statutul devenind Automobil Club Regal al României. Timp de 33 de ani regii României au deținut funcția de președinte de onoare al clubului. În 1985 a existat un moment critic în istoria ACR, atelierele clubului fiind naționalizate și trecute în patrimoniul fostelor consilii populare înă în 1990 când a avut loc recunoașterea de către noile autorități a Automobil Clubul Român ca organizație neguvernamentală de sine stătătoare.În prezent ACR are filiale în toate județele cea din Mureș având sediul în Târgu Mureș, în Piața Teatrului nr. 1, vizavi de Teatrul Național din Târgu Mureș. ”ACR asigură asistență rutieră pe toate șoselele din țară și străinătate cu autoplatforme și autoturisme de specialitate. Orice membru ACR beneficiază de depanări gratuite, tractări gratuite, și de orice ajutor în trafic, apelând centrala de alarmă și informații, un call center dedicat, funcâional 24 de ore din 24 . șaspte zile din țapte, la număriim 021-22.22.222. De asemenea eliberează în baza documentelor eliberate de autoritățile române permisul internațional de conducere, document extrem de util și obligatoriu pentru cei ce călătoresc în afara Uniunii Europene, un document tradus în țapte limbi, inclusiv în arabă, rusă sau chineză”, a precizat Tiberiu Lung.

Cea mai veche școală de șoferi

Un alt aspect important care nu trebuie omis este acela că ACR funcționează ca și cea mai veche școală de șoferi. ”În acest an ACR a achiziționat uun parc de autoturisme pentru școlile de șoferi, mașini foarte performante marca Hyundai care vor fi folosite în activitățile de școală de șoferi. Avem chiar niște teste care sunt o inovație în studiul legislației rutiere, numite teste google street view, în care cei care se pregătesc pentru școala de șoferi văd prin intermediul unor imagini reale situațiile în care le văd de obicei pe chestionare”, a spus directorul ACR Mureș.

Cartea de salvare la bord

03_carte_salvare_bor_2015061808Alt proiect important demarat de ACR a fost cel al cărților de salvare la bord, menit să vină în sprijinul victimelor unui accident ”Este vorba de un document care o dată printat după marca și modeșul de autoturism, în cazul unui accident de circulație, pompierii de la descarcerare pot să extragă victimele cu un timp mai rapid cu 30 %, decât la mașinile care nu au această carte de de salvare la bord. Pe zi ce trece industria constructoare de mașini dorește să-și îmbunătățească mașinile și din această cauză au tot felul de inovații care nu sunt imediat cunoscute. Această carte de salvare la bord, fiind disponibilă pe site-ul ACR se poate printa, pusă la parasolarul mașinii.La fiecare sucursală din țară se oferă gratuit oricărui participant la trafic care un dorește un stiker care poate fi lipit pe parbriz, care înștiințează pompierii sau pe cei care vin să acorde primul ajutor că acel autoturism este dotat cu carte de salvare la bord”, a precizat Tiberiu Lung.

 

Gând bun automobiliștilor

Se împlinesc 112 ani de existență ACR prilej cu care le urez tuturor automobiliștilor un gând bun de primăvară, să conducă de fiecare dată cu grijă pentru că cei dragi îi așteaptă teferi acasă”

Tiberiu Lung, directorul ACR Mureș

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE