Home / Invatamant / Bobocii UMF70, la începutul călătoriei educaționale. Cum au fost întâmpinați

Bobocii UMF70, la începutul călătoriei educaționale. Cum au fost întâmpinați

Distribuie

1În anul în care Universitatea de Medicină și Farmacie (UMF) din Târgu-Mureș sărbătorește 70 de ani de la înființare, bobocii UMF70 au început, emoționați și curioși, o nouă călătorie educațională, la finalul căreia vor deveni profesioniști desăvârșiți în Sănătate, într-un domeniu tot mai pretențios și într-o continuă dezvoltare.

Rectorul UMF Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei, a transmis, luni, 28 septembrie, în cadrul festivității de deschidere a noului an universitar, că Universitatea dispune de un corp profesoral de elită, de o bază materială excelentă și în plină dezvoltare, de platoforme moderne de e-learning, de cel mai modern Centru de Simulare și Activități Practice din România, de cel mai bine organizat și finanțat program Erasmus dintre toate Universitățile din țară, de o frumoasă bază sportivă, dar și de un centru avansat de cercetări medico – farmaceutice. Toate acestea vor fi puse la dispoziția studenților care doresc să obțină performanțe. Rectorul le-a mai transmis bobocilor să se bucure de viața de student și de acești ani pentru a-și contura o calificare excepțională, dar și pentru a lega prietenii și a-și dezvolta anumite înclinații.

2„Zi de sfârșit de septembrie, zi de toamnă, zi când se numără bobocii. Deschidem, astăzi, un nou an universitar și doresc să-i salut pe toți cei prezenți și să-i asigur că la UMF Târgu-Mureș educația universitară și pregătirea studenților au fost și vor fi în continuare preocupările noastre fundamentale. Dragi studenți, exigențele bacalaureatului din această vară și a examenului de admitere n-au fost piedici, ci doar încercări pentru voi, cei care v-ați dorit să pătrundeți dincolo de porțile Universității și să vă împliniți visul de a deveni membri și apoi absolvenți ai acestei prestigioase școli de medicină. Vă felicit pentru că ați fost admiși într-o Universitate care a avut pentru al doilea an consecutiv cea mai mare concurență din țară la programul de Medicină în limba română. Sunteți bobocii UMF70, studenții de anul întâi care aveți șansa de a sărbători împreună cu Universitatea, în acest an, 70 de ani de învățământ medico – farmaceutic în Târgu-Mureș”, a transmis rectorul UMF Târgu-Mureș.

7Rămân doar cei mai buni!
La finalul parcursului educațional, vor rămâne doar cei mai buni, astfel că e nevoie de studiu intens, efort, curaj, generozitate, sacrificii și identificarea și cultivarea unei vocații. „În contextul unei concurențe în creștere, a unei stabilități instituționale puternice și a unui prestigiu internațional în creștere, Universitatea intenționează să continue ridicarea standardelor de promovare, astfel încât doar cei buni, perseverenți și preocupați de studiu să poată, în final, să fie absolvenți de UMF Târgu-Mureș. În această intensă activitate profesională și științifică pe care o desfășoară Universitatea, vă invit să vă implicați cu elanul specific tinereții. La baza pregătirii voastre, trebuie să rămână studiul finalizat prin promovarea examenelor care nu vor fi facile. În schimb, fiecare va însemna încă o treaptă spre conturarea nobilei cariere alese, de medic, farmacist, medic dentist, asistent medical, nutriționist kinetoterapeut, tehnician”, a spus rectorul UMF Târgu-Mureș.

5Rectorul le-a vorbit studenților și despre proiectul Capitalei Europene a Culturii 2021, care va crea oportunități spirituale pentru ei și a spus că medicul este atât profesionist, cât și om de cultură. „Dintotdeauna, medicul a fost nu doar un profesionist, ci și un om de cultură. UMF a fost întotdeauna un loc al dialogului, al gândirii libere, al dezbaterii. Pornim cu toții anul universitar, studenți și cadre didactice, cu speranța că vom clădi împreună ceea ce ne unește și nu ceea ce ne desparte, ceea ce ne face puternici pe o piață a muncii din ce în ce mai pretențioasă. Activitatea voastră și întregul comportament sunt cele care dau valoare diplomei pe care o veți obține”, a mai spus prof. dr. Leonard Azamfirei.

3„Sunteți o generație specială”
Președintele Consiliului Județean Mureș, Ciprian Dobre, le-a transmis studenților că sunt o generație specială, deoarece vor fi absolvenții Universității în anul în care Târgu-Mureșul va fi Capitală Europeană a Culturii. El i-a îndemnat să nu aibă limite și să nu se compare niciodată cu nimeni, ci să lupte cu limitele universalității. „Voi trebuie să știți că nu persoanele adulte forțează limitele. Întotdeauna, limitele vor fi forțate de către cei tineri. Nu veți vedea niciun adult, niciun om ajuns la maturitate bătându-se cu sistemele, cu argumente pentru a înfrânge limite, viziuni sau mentalități. Toate aceste lucruri au fost făcute de către tineri bine pregătiți și cred că Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș va poate instrui să nu aveți limite. Voi nu trebuie să vă comparați nici cu generațiile trecute, nici cu colegul de an, grupă, laborator sau de lucrare practică, ci cu limitele universalității”, a transmis Ciprian Dobre.
La rândul său, prefectul județului Mureș, Lucian Goga, le-a transmis studenților că au oporunitatea să pășească în Universitate într-un an aniversar și să fie învățați de cadre universitare de excepție. „UMF Târgu-Mureș este o emblemă a calității învățământului medical superior, o emblemă a Târgu-Mureșului și sunt convins că dumneavoastră, prin ceea ce veți face, veți păstra această emblemă la loc de cinste”, a arătat prefectul Lucian Goga.  Și viceprimarul UDMR al municipiului Târgu-Mureş, Peti Andras, le-a urat succes studenților în noul an universitar și a vorbit despre importanța obiectivelor comune în conturarea unui viitor. „Universitatea de Medicină și Farmacie este brandul orașului de 70 de ani, a marcat dezvoltarea și istoria orașului Târgu-Mureș, așa cum, probabil, va marca și următoarea dezvoltare a orașului. Avem cu toții responsabilitate, pentru că ceea ce va fi de acum încolo depinde de noi toți”, a transmis Peti Andras.

4Președintele Ligii Studenților din Târgu-Mureș, Marius Beleaua, le-a transmis bobocilor gânduri bune la început de drum și le-a spus că vor intra într-un ritm continuu de perfecționare a calităților lor de viitori salvatori. Acesta le-a oferit trei sfaturi importante: „Pentru a putea face mai ușor volumului mare de materie, trebuie să vă stabiliți o procedură de învățare. Un alt sfat este să nu neglijați partea socială, fiindcă din interacțiunea cu aproapele dumneavoastră veți putea fi mai empatici și veți putea cunoaște persoanele din jur. Ultimul meu sfat este acela că în momentul în care ați hotărât să intrați în domeniul medical, ați ales ca viața voastră să se desfășoare într-o continuă dinamică, drept urmare formarea voastră depinde în mare parte și de voi”, a precizat Marius Beleaua.

g


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

INTERVIU – Patru elevi de la „Papiu”, calificați la Etapa Națională a Olimpiadei de Matematică. „Matematica este regina tuturor științelor”

Distribuie Performanță demnă de admirație și aplauze pentru patru elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.