Debutează Festivalul ProEtnica XIII Cultură
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Debutează Festivalul ProEtnica XIII

stire proetnicaCetatea Sighişoarei devine începând de joi, 20 august, timp de patru zile, o nestemată, un caleidoscop de frumos şi culoare prin insăşi prezenţa celor peste 800 de reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din România la cea de-a XIII-a ediţie a Festivalului Intercultural ProEtnica 2015, eveniment organizat de către Asociaţia (ibz) – Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret, împreună cu municipiul Sighişoara.

Spectacole de muzică, dans, poezie și teatru, activităţi interactive cu publicul, workshop-uri de teatru forum, expoziții de artă contemporană, lansări de cărți și publicații, standuri de mesteșugari, dezbateri și mese rotunde, se regăsesc în programul ediţiei 2015 a Festivalului ProEtnica. „De când am venit în România, de 15 ani, organizez Festivalul intercultural ProEtnica. Prima ediție a fost în anul 2001 și în acest an am ajuns la cea de-a XIII-a ediție. Doi ani am făcut o mică pauză. Consider că festivalul contribuie la păstrarea păcii interetnice în societate, oferind minorităților naționale o voce publică, dreptul de exprimare în toate domeniile vieții, promovează dialogul intercultural și astfel este în concordanță cu Convenția cadru pentru protecția minorităților a Consiliului Europei. Nu este o metodă seacă de comunicare, ci este o metodă artistică prin care dorim să promovăm obiectivele menționate plină de culori”, a declarat Volker Reiter, directorul festivalului.

Festivalul reprezintă un instrument preţios de promovare al minorităţilor etnice din România, de exprimare, păstrare şi dezvoltare a acestora, contribuind la realizarea unui climat de toleranţă şi dialog , un instrument de păstrare a păcii interetnice în societate. Peste 15.000 de spectactori iubitori de diversitate etnoculturală sunt aşteptaţi în acest week-end la Sighişoara pentru a participa la Festivalul Intercultural ProEtnica. Festivalul este finanţat prin Mecanismul Financiar SEE 2009-2014, în cadrul Programului ”Promovarea diversităţii în cultură şi artă în cadrul patrimoniului cultural european”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE