Home / Recomandări zi de zi / Managerii spitalelor, mulţumiţi de bugetul din 2014

Managerii spitalelor, mulţumiţi de bugetul din 2014

Distribuie

Spitalele publice din judeţul Mureş continuă şi în 2014 modernizările şi dotările cu ajutorul banilor primiţi de la Consiliile Locale sau Judeţene, veniturilor proprii sau donaţiilor. Dacă unele şi-au stabilit deja lista de priorităţi, altele încă lucrează la ea. În plus, managerii spitalelor spun că sunt pregătiţi pentru inspecţia igienico-sanitară care urmează să înceapă în luna martie.

Condiţii îmbunătăţite la Spitalul din Sighişoara

În 2013, la Spitalul Municipal din Sighişoara au fost renovate câteva secţii, iar în acest an se pregăteşte de acreditare. „Spitalul din Sighişoara îşi desfăşoară activitatea în zece clădiri pavilionare. Suntem în permanenţă preocupaţi de îmbunătăţirea condiţiilor hoteliere. Anul trecut am început să renovăm câteva secţii, cum ar fi Secţia Medicală Cardiologie, Laboratorul. În prezent, renovăm Sala de Naştere şi Blocul Operator din Ginecologie, morga spitalului şi cabinetul de dermatologie. De luni (n.r. – 10 februarie), începem renovarea la Chirurgie şi Ambulatoriul Integrat. Sperăm ca până la sfârşitul anului să terminăm toate renovările pe care ni le-am propus. Aşteptăm şi Comisia Naţională de Acreditare în trimestrul IV şi ceea ce ne-am propus prin planul de conformare sperăm să terminăm până în luna a şasea a acestui an”, a precizat dr. Aurelia Maşca, managerul Spitalului Municipal din Sighişoara.

În privinţa bugetului, Spitalul a primit de la Consiliul Local 340.000 lei, principala preocupare în acest an fiind interioarele, respectiv condiţiile hoteliere. „Contăm şi pe sprijinul autorităţii locale în a ne susţine financiar. Anul trecut am obţinut fonduri de la Consiliul Local şi am avut şi venituri proprii, dar am beneficiat şi de o sponsorizare din partea firmei Sefar. Cu ajutorul acestei donaţii am renovat o bună parte din Secţia de Pediatrie. Investiţia totală pentru tot ce am cerut noi ar fi 1.200.000 lei, însă pe trimestrele I şi II am primit de la Consiliul Local doar 340.000 lei. Sperăm să beneficiem în trimestrele III şi IV de sumele cerute pentru completări. Din experienţa noastră, vom mai primi cu siguranţă bani. Pentru acest an, principala noastră preocupare vor rămâne interioarele, respectiv condiţiile hoteliere”, a spus dr. Aurelia Maşca.

Referindu-se la controalele din spitale, care vor începe în luna martie, managerul Spitalului din Sighişoara a precizat că acesta este întotdeauna pregătit pentru inspecţii şi controale, pentru că „pacientul trebuie să aibă mereu condiţii igienice corespunzătoare secolului 21”.

Modernizări la Spitalul din Târnăveni

Spitalul Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni a primit în acest an de la Consiliul Judeţean suma de 330.000 lei pentru continuarea investiţiilor la secţiile spitalului. „Pentru anul 2014, Consiliul Judeţean Mureş a alocat suma de 625.000 lei, dintre care 295.000 lei au fost raportaţi pentru anul trecut la o lucrare pe care o executăm noi. Aşadar, mai rămâne suma de 330.000 lei pentru continuarea investiţiilor la Secţia Interne şi la studiile de fezabilitate pentru Secţia Psihiatrie. Vrem să ne ocupăm în acest an şi de acreditarea Spitalului şi, de asemenea, trebuie să facem un rezervor de apă. Ne aşteptăm să mai primim bani, pentru că mai avem de reparat acoperişul şi geamurile Secţiei de Psihiatrie. Consiliul Judeţean ne-a promis că ne sprijină şi în acest an”, a precizat dr. Mohamed Barmou, managerul Spitalului Municipal „Dr. Gheorghe Marinescu” din Târnăveni. Având asigurate toate materialele de curăţenie, Spitalul este pregătit pentru inspecţie. „Noi avem asigurate toate materialele de curăţenie, atât pentru dezinfecţie, cât şi pentru igienizare. Din punctul meu de vedere, această acţiune este normală şi necesară”, a spus  Zsuzsanna Megheşan, director de îngrijiri al Spitalului din Târnăveni.

Lista priorităţilor, pregătită la Spitalul din Reghin

Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin a obţinut de la Consiliul Local aproximativ 400.000 lei, iar acum se lucrează la lista de priorităţi pentru 2014. „Noi am solicitat şi Ministerului Sănătăţii fonduri, însă deocamdată nu am primit niciun răspuns. De la Consiliul Local am primit aproximativ 400.000 lei. Lista de priorităţi o vom face în cursul acestei luni şi vom vedea care vor fi investiţiile în acest an. Sunt multe lucruri pe care ar trebui să le facem, dar trebuie să avem o listă a priorităţilor. Evident, donaţiile sunt binevenite oricând. Am mai primit bani, donaţii şi în anii trecuţi şi ne-au prins bine de fiecare dată”, a precizat Iuliu Moldovan, managerul Spitalului Municipal „Dr. Eugen Nicoară” din Reghin.

Potrivit acestuia, Spitalul este pregătit pentru controalele demarate de Ministerul Sănătăţii. „Spitalul din Reghin este pregătit pentru controale, pentru că noi încercăm să oferim pacienţilor mereu condiţii igienice corespunzătoare şi să facem tot posibilul să nu existe situaţii deosebite. Încercăm să rezolvăm de fiecare dată problemele din cadrul Spitalului şi să fim mereu pregătiţi”, a adăugat Iuliu Moldovan.

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Concurs culinar organizat în județul Mureș

Distribuie Liceul Tehnologic ”Sfântu Gheorghe” din Sângeorgiu de Pădure organizează, în data de 3 aprilie, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.