Regulament nou pentru pescuit pe bălţile de la Glodeni! Recomandări zi de zi
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 3323 Vizualizări

Regulament nou pentru pescuit pe bălţile de la Glodeni!

Anul 2014 aduce noutăţi tot mai multe pentru pescarii pasionaţi de bălţile ce aparţin fermei Piscicole de la Glodeni (Fărăgău, Băla, Toldal şi Glodeni), de natură să creeze condiţii optime pentru pescuitul sportiv pe aceste lacuri. A fost elaborat un regulament nou de pescuit care vizează, pe de-o parte, repunerea pe tapet a caracterului sportive şi recreativ al pescuitului şi, pe de altă parte, o grijă accentuată faţă de păstrarea echilibrului natural al populaţiei piscicole, dar şi o evidentă preocupare pentru păstrarea curăţeniei şi a  protecţiei mediului şi pentru imprimarea unui comportament responsabil în rândul pescarilor.

Preţurile, de la 35 la 50 de lei

În privinţa preţurilor, pe iazurile Fărăgău, Toldal şi Băla un bilet costă 35 lei, atât pe timp de zi (de la răsărit până la apus), cât şi pe timp de noapte (de la apus până la răsărit), iar pe lacul Glodeni 2 un bilet se poate achiziţiona cu 50 lei în acelaşi regim de timp (ziua/noaptea).

Reguli de pescuit

Se pescuieşte exclusiv de pe mal cu maxim 4 undiţe, fiecare dotată cu maxim 2 cârlige. O noutate este interdicţia de a pescui la bombă. Interdicţia este logică având în vedere prevederile ce urmează referitoare la protejarea exemplarelor care trebuie eliberate. Reguli de reţinere/eliberare exemplare: la crap, cteno, şalău, ştiucă, somn, novac, sânger este permisă reţinerea exemplarelor cu o greutate între 0,5 – 4 kg, dar nu mai mult de 10 kg; tot în limita a 10 kg este permisă reţinerea bibanului, carasului, roşioarei, obletelui şi plăticii. De reţinut că exemplarele de crap şi cteno de peste 7 kg şi la şalăul de peste 4 kg trebuie obligatoriu eliberate, gest care este recompensat cu un bon de pescuit. Orice exemplar de crap oglindă capturat (indiferent de greutate) trebuie eliberat imediat. Pescarul prezintă juvelnicul şi maşina ori de câte ori i se solicită de către personalul de control. Este interzis ca doi sau mai mulţi pescari să pună în acelaşi juvelnic peştii capturaţi, precum şi cedarea unor peşti de către un pescar către alţi pescari. Pescarul care va fi prins cu peşte în afara celui prevăzut în regulament va fi sancţionat în mod cumulativ, astfel: amendă în sumă de 35 lei; confiscarea cantităţii de peşte; va fi reclamat organelor de poliţie pentru furt calificat, faptă pedepsită de art. 208 Cod Penal. Persoana care aduce la cunoştinţa Societăţii despre sustrageri sau ascunderi de peşte şi acest lucru va fi dovedit, va fi recompensat cu un bon de pescuit.

Reguli de comportament

Se interzice muzica, ţipetele, zgomotele stridente de orice fel şi petrecerile pe lac; locurile unde se pescuieşte trebuie lăsate curate, fără resturi menajere sau alte gunoaie; este interzis focul direct pe iarbă şi se permite doar grătarele în picioare; pe lacuri se circulă cu viteză mică (cu autoturismele), nu se claxoneaza, iar noaptea nu se circulă. Orice pescar ştie că petrecerile extrem de gălăgioase ce au loc cu prilejul anumitor sărbători sau în weekend-uri (mai ales vara, deşi nu vrem să combatem dinadins plăcerile ce le oferă o petrecere sub cerul înstelat), la care se adaugă mizeria lăsată la încheierea acestor petreceri, reprezintă unele din cele mai importante motive care îi ţin acasă pe pescarii sportivi, astfel că implementarea cu succes a noului regulament (deşi suntem conştienţi că acest lucru nu se va realiza peste noapte) ar putea conduce la transformarea bălţilor fermei de la Glodeni în cele mai atractive locaţii de pescuit sportiv din Transilvania.

Nicolae Pop

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE