Tânăra care poate schimba sistemul juridic şi socio-politic din România Invatamant
  • admin
  • 0 comentarii
  • 366 Vizualizări

Tânăra care poate schimba sistemul juridic şi socio-politic din România

iulia davidOrganizaţia germană Konrad-Adenauer-Stiftung prin programul „Statul de drept Europa de Sud-Est” a lansat proiectul „Lider pentru justiţie”, destinat juriştilor care sunt în primii cinci ani de carieră, masteranzilor şi studenţilor la Drept în anul terminal.

Peste 100 de candidați și doar 20 de norocoși
Programul caută şi răsplăteşte iniţiativa tinerilor de a aduce o schimbare în sistemul juridic şi socio-politic din România, iniţiativă prin care aceştia devin lideri ai unei societăţi cu o nevoie de schimbare şi o cât mai bună adaptare la realitatea dinamică. Activitățile cuprinse în acest proiect vizează trei componente majore: abilitățile de leadership, înțelegerea mecanismelor din sistemul de justiție și interacțiunea cu personalități din domeniu, simularea unor procese decizionale concrete din sistemul de justiție. Iulia Diana David, studentă în anul patru la Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Petru Maior din Tîrgu Mureş, în vârstă de 22 de ani, spune despre acest program că reprezintă o modalitate prin care un tânăr își poate dezvolta abilitățile de leadership.
„Programul mi se pare o oportunitate bună să îţi dezvolţi abilităţile de leadership şi o ocazie bună de networking. Socializezi, cunoşti oameni din ramuri diferite ale dreptului”, mărturisește tânăra. Iulia a fost selectată printre cei 20 de candidaţi admişi să facă parte din program. Selecţia a avut loc pe două etape. Prima etapă a constat în trimiterea CV-ului şi un eseu, iar etapa a doua a fost interviul. Din cei peste o sută de candidaţi numai 20 au fost admişi, iar Iulia se simte mândră să se numere printre cei 20 de norocoși. „M-am bucurat că m-am încadrat în sistemul lor de valori şi că am fost selectată pe lângă cei 19 candidaţi”, transmite Iulia Diana David.

2 cursProvocare pentru magistrați
Eseul Iuliei David a propus un joc de roluri pentru magistraţi în care aceştia urmează a intra pe rând în pielea reclamantului, pârâtului, victimei, condamnatului, avocatului. Autoarea este de părere că magistraţii ajung să se izoleze social de colegii de breaslă „din cauza cerinţei funcţiei” şi a faptului că trebuie să respecte principiile independenţei şi a imparţialităţii. „Programul Actorul Juridic urmărește îmbunătăţirea peformanțelor judecătorilor la nivel individual, de grup și organizațional, printr-un proces etapizat de conștientizare, acceptare, eliminare a tendinței de izolare socială și implicit de eradicare a unei cauze principale a așa-numitului „stres judiciar”, scrie Iulia David în eseul ei.

Cornelia TAMAS

3 echipa

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE