Ziua Pământului, sărbătorită în familie Invatamant
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 138 Vizualizări

Ziua Pământului, sărbătorită în familie

Peste 20 de preşcolari de la Grădiniţa „Bambi” din Târgu-Mureş au sărbătorit marţi Ziua Pământului prin joacă, dar nu orice fel de joacă, ci una deosebită, care s-a lăsat cu multe jucării handmade din materiale reciclabile. Acţiunea, organizată de Tjobs, şi-a propus să-i motiveze şi să-i încurajeze pe cei mici să îndrăgească natura şi să folosească resursele din jur pentru a crea lucruri frumoase şi jucării interesante.

„O sărbătoare în familie”

Protejarea mediului înconjurător a început să devină scopul tot mai multor companii. Tjobs organizează frecvent acţiuni cu ocazia diverselor sărbători prin care se realizează obiecte din materiale reciclabile. Evenimentul de marţi a fost un prilej bun de joacă şi distracţie. Copiii angajaţilor, cât şi copiii de la Grădiniţa „Bambi” au creat jucării interesante cu un balon, un şnur, hârtie colorată şi creponată sau simpla hârtie de xerox. „Ziua Pământului este pentru noi o sărbătoare în familie, în echipă şi am extins cu o grădiniţă privată din Târgu-Mureş, cu Grădiniţa „Bambi”. Am început prin a face jucării pentru copii, dar sunt jucării mai altfel, din toate materialele pe care le-am putut găsi. În loc să le aruncăm, noi le-am reciclat, fie că a fost vorba despre hârtie de la xerox pe care n-am mai utilizat-o, fie că am avut o bluziţă din care am făcut şnururi împletite sau baloane pe care le-am pictat şi le-am făcut păr cu ajutorul unei aţe. Am creat foarte multe jucării interesante, bowling din sticle de plastic pe care le-am umplut cu apă, diverse acţiuni. Fiecare copil care a participat a primit cel puţin două jucării, deci ele ajung tot în casele părinţilor. Vrem să dăm un exemplu şi părinţilor că se poate să se distreze cu copiii lor cu altfel de jucării, nu neapărat de plastic şi astfel încurajăm familiile mai departe să respecte şi mediul, să încurajeze şi copiii să confecţioneze tot felul de jucării din tot ce au pe acasă, fie că sunt sticle, borcane, se pot face foarte multe. Copiii, aproape 20, au fost foarte încântaţi de ceea ce au reuşit să realizeze. Sunt şi copiii noştri, ai celor din firmă, dar şi copii de la Grădiniţa „Bambi”. Noi am mai făcut şi cu alte ocazii astfel de acţiuni, ne-am adunat şi la fel am confecţionat globuri şi beteală din materiale reciclabile”, a precizat Raluca Ştefănescu, Manager Comunicare Tjobs.

Troc natural şi masă câmpenească

Ziua Pământului a continuat cu o masă câmpenească şi cu lansarea unui blog pentru angajaţi, unde fiecare poate posta ce produse are acasă, înfiinţându-se astfel ideea de troc natural. „Astăzi am început cu copiii şi vom continua Ziua Pământului cu o masă câmpenească. Toată lumea şi-a adus de acasă mâncare sănătoasă. Vrem să promovăm ideea de a renunţa la plastic şi mâncăm ce mâncau şi bunicii noştri. Şi tot azi am avut şi o lansare de intern în firmă. Cei peste 60 de angajaţi au un fel de pagină internă, un fel de blog unde fiecare poate posta ce anume are acasă, produse naturale: miere, ouă, propolis, legume şi fructe. Încurajăm un troc natural, fără bani, în care de acum încolo să vedem câte produse se pun la schimb. Pe lângă faptul că încurajează interacţiunea în echipă şi e un eveniment ce ajută şi tinerii să interacţioneze cât mai bine”, a spus Raluca Ştefănescu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE