- admin
- 0 comentarii
- 202 Vizualizări
2 la matematică
31 decembrie 1999Ieri, absolvenţii claselor a VIII-a au susţinut examenul scris la matematică. Ca şi în cazul probei la limba română, ei au primit varianta 2. Subiectele şi baremele sunt afişate din nou pe internet, la încheierea examenului.
Varianta de subiect extrasă ieri dimineaţă de preşedintele Comisiei Naţionale pentru organizarea şi desfăşurarea Testelor naţionale, Liliana Preoteasa, a fost tot cea cu numărul 2, ca şi în cazul subiectului pentru limba şi literatura română. Conform calendarului acestui examen, ieri 21 iunie, a fost programată proba de matematică. Conţinutul acestei variante şi baremul de corectare au fost publicate pe internet, la adresa http://admitere.edu.ro. Aici vor fi publicate de altfel, şi subiectele pentru probele anterioare şi vor putea fi consultate şi cele pentru probele din zilele viitoare.
Probleme pentru copii
Conform programei pentru testarea naţională la disciplina matematică, candidaţii la un loc în liceu trebuie să demonstreze competenţe precum: cunoaşterea şi înţelegerea conceptelor, terminologiei şi procedurile de calcul specifice matematicii. Copiii au fost testaţi pentru a vedea dacă sunt capabili să dezvolte capacităţi de investigare şi rezolvare de probleme, să dezvolte capacitatea de a comunica utilizând limbajul matematic şi să utilizeze concepte şi metode matematice studiate în contexte variate. La ieşirea de la examen entuziasmul a fost moderat, dar părinţii şi elevii au rămas încrezători în obţinerea unei medii bune la finalul Testelor Naţionale. În prima parte a testului de ieri, copiii au primit cinci probleme pentru care trebuiau să treacă pe foaia de examen doar răspunsurile, iar dacă acestea au fost corecte în totalitate au obţinut 45 de puncte. Tot pentru 45 de puncte testul a cuprins în partea a II-a trei probleme, pentru care elevilor li s-a solicitat rezolvarea completă.
Câtă matematică trebuie să şti pentru a trece Testele Naţionale
În conţinuturile programei pentru examenul la această disciplină intră probleme de aritmetică, algebră şi geometrie. Astfel elevii au studiat capitole precum mulţimi, calcul algebric, funcţii, ecuaţii şi inecuaţii, iar la geometrie s-au pregătit din măsurare şi măsuri, figuri şi corpuri geometrice. Obiectivele evaluării şi conţinutul tematic al testului de ieri au fost stabilite în concordanţă cu prevederile programelor şcolare.
Ionuţ OPREA
Recomandări zi de zi
Administratie
Social
Politic
Business
Sanatate
Invatamant
Sport
Citește și:
Recomandari
|
|
|
Lasă un comentariu