Adio traseism politic Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 86 Vizualizări

Adio traseism politic

Statutul aleşilor locali şi legea referendumului vor intra în vigoare în curând. Preşedintele Traian Băsescu a semnat marţi decretele de promulgare a celor două acte normative.
Statutul aleşilor locali a fost adoptat de Parlament în forma dorită de şeful statului, după ce acesta a trimis-o spre reexaminare. Legea prevede că aleşii locali îşi vor pierde mandatul în cazul în care demisionează din partidul pe listele căruia au fost aleşi. În ceea ce priveşte legea referendumului, şeful statului nu a reuşit să-i convingă pe judecătorii Curţii Constituţionale că prevederile actului normativ ar încălca legea fundamentală.
Frână la preşedinte
În opinia lui Traian Băsescu, noua formă a legii referendumului limitează drepturile şefului statului. Băsescu a propus ca preşedintele României să poată consulta poporul cu privire la orice problemă pe care o consideră de interes naţional. Curtea a decis însă să dea câştig de cauză parlamentarilor, care au votat că preşedintele poate cere poporului să-şi exprime voinţa prin referendum doar cu privire la anumite probleme de interes naţional. (B.B.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE