Home / Eveniment / Boloni ar vrea acasa

Boloni ar vrea acasa

Distribuie

8600_belo.gifReputatul antrenor muresean, Ladislau Boloni, s-a aflat timp de 3 zile in Romania. Desi a venit la Targu Mures, de la Budapesta, unde a participat la o nunta a unei rude, Boloni a stat foarte putin in oras. El a avut mai multe deplasari in secuime si in partea de nord-vest a tarii. Cu ce probleme a venit in Romania, care este stadiul negocierilor cu Rapid si alte amanunte despre activitatea mureseanului, va prezentam intr-un interviu acordat in exclusivitate cotidianului Zi de Zi si Ziarului de Mures. In Zi de Zi veti gasi o mare parte din acest interviu, iar textul integral al dialogului il veti putea citi luni, in Ziarul de Mures.
F.M.: Domnule Boloni, cu ce ocazie la Targu Mures? Ati fost extrem de ocupat in cele 3 zile in care ati zabovit aici…
Ladislau Boloni: Eu de fiecare data sunt foarte ocupat cand vin acasa. Principalul motiv pentru care am venit este legat de interesul unei intreprinderi franceze care isi bazeaza activitatea pe ocrotirea naturii. O tema care m-a interesat in momentul in care m-au contactat in Franta. Pentru acest lucru am venit si le-am prezentat anumite locuri.
F.M.: Doriti si dumneavoastra sa investiti in aceasta activitate?
Ladislau Boloni: Nu. Este vorba despre o intreprindere mare franceza care are acest obiectiv. Eu doar le-am prezentat, cum am spus, niste zone.
F.M.: E vorba de turism?
Ladislau Boloni: Da, are legatura cu turismul. Mai multe nu pot sa spun. Sunt doar niste intentii, asa ca nu are rost sa detaliez.
F.M.: Cum ati regasit Targu Muresul?
Ladislau Boloni: Din ce in ce mai frumos, tanar. Ma bucur ca este asa. Le cer scuze prietenilor, pentru ca, din pacate, nu am avut deloc timp sa-i vad. Ii cer scuze si soacrei mele, care mi-a pregatit tot felul de mancaruri exceptionale, si pe care nu am apucat sa le gust.
F.M.: Ati mai avut vreo discutie referitoare la fotbalul muresean, cu oficialitati ale judetului, dupa momentul Boloni Fotbal Show?
Ladislau Boloni: Eu cand am fost aici am fost deosebit de clar si am formulat obiectivul venirii mele. Noi, prin bunavointa dumneavoastra, a ziarului dv., am organizat o discutie informativa despre situatia stadionului, a fotbalului. Aceasta discutie nu a angajat pe nimeni. Si nu trebuie sa imi dea mie nimeni socoteala despre ceea ce s-a facut sau nu s-a facut. Nici sa ma intrebe nu au datoria, nici sa imi raporteze. Nu am asemenea pretentii fata de nimeni. Doar am constatat si chiar gala respectiva a demonstrat ce interes mare ar fi in jurul unui fotbal de calitate. M-am bucurat ca obiectivele pe care ni le-am propus pentru gala au fost atinse si, in plus de asta, am reusit sa demonstram prin dragostea publicului marea pasiune a muresenilor pentru fotbal. Ar fi bine ca responsabilii judetului, ai orasului, sa tina cont de aceasta pasiune.
F.M.: Nu ati avut in acest timp nici semnale de persoane fizice vizavi de sprijinirea fotbalului muresean? Vreo propunere?
Ladislau Boloni: Nu, nu a fost vorba de asa ceva. Eu am destul de putine contacte cu orasul, mai ales daca ca ma refer la ceea ce vine dinspre Targu Mures catre mine. Eu sunt ferm convins ca interesul muresenilor pentru fotbal este mare. Stiu. Simt. Sunt convins ca la un fotbal de un bun nivel, chiar si la Divizia B, ar aduce intre 8 si 12 mii de spectatori pe un stadion frumos. Sunt convins ca municipalitatea si cativa sponsori importanti ar sprijini un plan serios, temeinic. In schimb, constat ca lipsa cea mai mare este absenta unui om care sa lege mai multe elemente, sa exploateze acest potential. Aici este vorba despre increderea celor implicati intr-un proiect, in cineva care sa le garanteze ca banii lor sunt cheltuiti pentru o cauza buna, corecta. Acest om lipseste, nu altceva. Targu Muresul nu este mai sarac decat Clujul sau Brasovul, oamenii de aici nu sunt mai putin inteligenti decat cei de la Bistrita, Targu Muresul nu este mai putin glorios, in sport, decat multe alte orase din tara care au echipe in Divizia A. Poate ca la Targu Mures nu este un patron care sa investeasca singur intr-o echipa puternica, dar daca ar exista acel element de legatura, despre care vorbeam, cu certitudine ar putea fi realizate lucruri importante.
F.M.: Care este situatia negocierilor cu Rapid Bucuresti?
Ladislau Boloni: Domnul Copos, acum vreo 10 zile m-a contactat si si-a exprimat dorinta de a colabora cu mine. Am avut niste discutii despre anumite detalii, cum vede el, cum vad eu lucrurile. Eu cred ca dansul vede problema intr-un mod prea simplist. Eu cred ca o masina, ca sa funtioneze bine, cere o atitudine, o organizare bine precizata. Eu am incercat sa ma indrept catre aceasta directie. Am vorbit si despre performanta, imediata, cat se poate de rapida, este interesul tururor, si al dansului, dar si al meu. In schimb, acest lucru nu se realizeaza decat cu participarea mai multor elemente. Eu pot sa ma acomodez intr-un fotbal cu care nu mai sunt in contact de 5-6 ani, dar pentru asta am nevoie de o serie de elemente. I-am explicat acest lucru, a fost de acord. Daca poate sa ne ofere conditiile despre care am discuat atunci vom putea lucra bine impreuna. De vreo 3 zile, insa, nu mai sunt in contact cu dansul.
F.M.: Sa inteleg ca mingea este in terenul dansului?
Ladislau Boloni: Eu cred ca amandoi suntem in situatia ca unul vrea sa-l cucereasca pe celalalt. Ne respectam. Dansul vrea sa ma cucereasca si eu vreau sa-l cuceresc, cu anumite conditii. Sunt ferm convins ca aceste conditii nu sunt usor de indeplinit. Si nu ma gandesc la conditii finaciare, salariu, prime etc. Despre aceste lucruri nici nu s-a vorbit. Nu stiu de unde s-au scos lucrurile astea. Oricum, nu asta e important. Pentru mine este important ce punem la cale pentru ca motorul sa functioneze cu cat mai putine probleme.

Florin MARCEL


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Bilanțul final al proiectului „Din grijă pentru tine”. Dr. Simona Gurzu: “Doar 30% din cei consultați au fost declarați sănătoși fizic”

Distribuie În intervalul 10-12 martie s-a derulat, la Târgu Mureș, proiectul „Din grijă pentru tine”, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.