Coacăzele negre Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 72 Vizualizări

Coacăzele negre

4808_coacazele.gifFructe urâţele, lipsite de aromă si strălucire, ascund comori de neaşteptat, prin forţa de vindecare cu care natura le-a înzestrat. Coacăzele negre conţin un număr impresionant de minerale şi vitamine, între care vitamina C în forma cea mai stabilă, rezistând la căldură şi oxidare. Este singurul fruct de pădure care conţine ulei volatil într-o proporţie destul de mare, un ulei cu miros mai puţin plăcut, dar cu efecte cu totul deosebite. Coacăzele negre, folosite mai ales ca pulbere, revitalizează organismul, ajută la reechilibrarea metabolismului, normalizează activitatea nervoasă, măresc acuitatea vizuală, elimină anemia, favorizează procesele de creştere şi refacere, măresc imunitatea naturală a organismului. Din cele peste 50 de boli şi tulburări tratate cu ajutorul lor, amintim anemia care se vindecă după o cură de trei săptămâni în care se bea zilnic o cană de suc, sau de trei ori zilnic câte o linguriţă de pulbere de coacăze negre. Curele de 3 până la 6 luni cu pulbere sau cu macerat de coacăze negre ajută la creşterea acuităţii vizuale inclusiv cea nocturnă, favorizează corectarea anumitor deficienţe ale vederii ca oboseala vizuală sau miopia progresivă. Coacăzele negre crude, la fel ca şi sucul, stimulează formarea ţesuturilor, a oaselor mai ales, fiind indicate copiilor în creştere. În acest caz se consumă zilnic 100-200 g de coacăze negre sau se bea un pahar de suc. Sensibilitatea la infecţii respiratorii, intestinale sau renale dispare prin consumul zilnic a 100 g de coacăze negre. Sucul şi ceaiul are efecte antiinflamatoare şi depurative, fiind în mod deosebit indicat în cure de 21 de zile pentru reumatici. Arterita, ateroscleroza, trombagenita obliterantă, hipertensiunea, se tratează consumând zilnic 500 g de fructe timp de două săptămâni. În cazul litiazei renale se bea de dimineaţă o cană de suc proaspăt, iar seara o cană de ceai fierbinte de fructe si frunze, timp de 10 zile.

Combaterea alcoolismului
Două linguri de fructe uscate şi o linguriţă de seminţe de pătrunjel se fierb 15 minute în trei sferturi de litru de apă. Se bea tot preparatul o dată, pe stomacul gol. Cura durează 6 luni. Pot apărea reacţii puternice de vomă, diaree, semn al dezintoxicării organismului. Dacă timp de câteva săptămâni în timpul curei nu se bea alcool, dependenţa dispare relativ repede şi apare chiar o anumită intoleranţă la alcool.

Eugenia KISS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 










 

 

 

Print


 





Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!