Home / Business / Credite speciale

Credite speciale

Distribuie

ALPHA BANK ROMANIA este prima banca ce a relaxat conditiile de creditare pentru persoane fizice prin validarea noilor norme de creditare de catre BNR

Prin validarea de catre BNR a noilor norme de creditare propuse de ALPHA BANK ROMANIA, începând cu data de 14 mai a.c. vor intra în vigoare ajustari ce tin cont atât de dinamica pietei cât si de profilul de risc al clientului. Noile norme de creditare ALPHA BANK ROMANIA prevad 2 modificari foarte importante pentru clienti: reducerea avansului minim solicitat la acordarea creditelor imobiliare/ipotecare Alpha Housing precum si cresterea gradului de îndatorare. "ALPHA BANK ROMANIA a initiat si sustinut în timp o directie inovatoare în ceea ce priveste politica sa de creditare, bazându-se înca de la început pe implementarea sistemelor de punctaj (score card) pentru creditarea persoanelor fizice. Ne face placere sa anuntam 2 dintre masurile importante prevazute de noile norme propuse de banca si validate de BNR: reducerea avansului standard de la 25% la 15% pentru creditele Alpha Housing si cresterea de pâna la 65% a gradului maxim de îndatorare acceptat de banca pentru oricare dintre creditele oferite" precizeaza Presedintele Executiv al ALPHA BANK ROMANIA, domnul Sergiu Bogdan Oprescu.
Astfel, banca nu va mai solicita avans de 25% pentru creditele imobiliare/ipotecare Alpha Housing. Noile norme de creditare prevad un avans standard de 15%, cu posibilitatea de a fi redus si mai mult, în functie de valoarea tranzactiei si a garantiilor imobiliare. O a doua ajustare importanta pentru clientii nostri se refera la gradul maxim de îndatorare care, în functie de clasa de risc si de venitul lunar al solicitantului sau familiei acestuia, creste pâna la 65%, indiferent de tipul creditului solicitat – nevoi personale – Alpha 4All si Alpha Open, credite de consum de tip Alpha Auto si Alpha Journey, sau imobiliare / ipotecare Alpha Housing. Ca exemplu, un client doreste sa împrumute o anumita suma de bani printr-un credit de nevoi personale, Alpha Open. tinând cont de gradul maxim de îndatorare – acum de 65% pentru venituri de peste 1500 euro (echivalent lei) si 55% pentru toti ceilalti solicitanti, clientul al carui venit net pe familie este de 5,250 lei se va putea îndatora lunar (rata lunara maxima) cu suma de 2,935 lei – aproape dublu – în comparatie cu o rata lunara maxima de 1,575 lei acceptata pâna acum, când aceasta nu putea depasi un maxim de 40% din venitul lunar net. Tinând cont de solicitarea BNR pentru determinarea gradului maxim de indatorare a clientului, ALPHA BANK ROMANIA ia în calcul un nivel al cheltuielilor de subzistenta asimilate cosului minim lunar în valoare de 735 lei pentru o familie de 3 persoane. Aceasta masura va afecta în principal solicitantii de credite ale caror salarii se situeaza sub media pe economie. ALPHA BANK ROMANIA a lansat primul creditul ipotecar/imobiliar în România în anul 2001, deschizând astfel o noua piata, acoperind nevoile latente si imprimând o noua directie în ceea ce priveste oferta bancara adresata clientilor persoane fizice. Alpha Housing este unul dintre produsele de succes ale bancii, la sfârsitul lunii decembrie a anului 2006 creditele ipotecare acordate de banca înregistrând o crestere cu 95% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Sursa : Alpha Bank


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Un nou proiect marca Multinvest: Centru de inginerie inovativă la Târgu Mureș!

Distribuie Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.