Cristi Nistor in semifinala Eurovision România Cultură
  • admin
  • 0 comentarii
  • 157 Vizualizări

Cristi Nistor in semifinala Eurovision România

11006_nistor.gifSelectia nationala a concursului international de muzica Eurovision 2008 si-a desemnat semifinalistii. Din cele 282 de plicuri cu piese ajunse la sediul TVR, juriul a ales 24 de melodii. Printre acestea se afla si "Te iubesc", creatia luduseanului Cristi Nistor, compusa în colaborare cu Ionut Turburas si interpretata de Adrian Enache.
Reporter: Cum a fost preselectia?
Cristi Nistor: Dupa cum s-a vazut, a fost una dura, din cauza numarului foarte mare de concurenti înscrisi. Am trimis si noi piesa, aveam sperante ca ne vom califica mai departe. Cum s-ar zice, am încercat si am reusit…
Reporter: Cum ati ajuns sa colaborati cu Adrian Enache?
Cristi Nistor: Ne cunoastem de ceva timp, întrucât suntem colegi la nationala de fotbal a artistilor, unde mai punem la cale diverse proiecte.
Reporter: Unde ati înregistrat piesa?
Cristi Nistor: Într-un studio pus la dispozitie de unul din componentii grupului "Holograf".
Reporter: Ce sanse credeti ca aveti în finala?
Cristi Nistor: E greu de spus, pentru ca fiecare tine la piesa proprie si as putea sa fiu subiectiv. Totul depinde de publicul care va vota…
Juriul preselectiei a fost format din compozitori, oameni de radio si televiziune, reprezentanti ai presei, interpreti lirici: Anton Suteu (ales presedinte al juriului), Cornel Fugaru, Adrian Ordean, Iulian Vrabete, Daniela Vladescu, Andreea Teodorescu, Titus Munteanu, Mircea Dragan, Horia Moculescu, Dani Constantin, Liliana Levinta, Dana Andronie, Tatiana Solomon, Raluca Moisa, Ioana Capanu, Titus Andrei, Gabriel Marica si Bogdan Miu. La finalul celor zece ore de deliberare, compozitorul Anton Suteu a apreciat etapa de preselectie drept o reusita: "A fost o selectie corecta, cred ca cele 24 de piese selectionate vor satisface gusturile publicului nostru. Au aparut multe nume tinere, atât compozitori, cât si interpreti, fapt foarte îmbucurator, precum si câteva piese straine de o certa valoare, care ne-ar putea reprezenta cu cinste". Ioan Duma, seful de proiect al concursului, s-a declarat multumit de prima etapa din procesul de selectare a piesei care ne va reprezenta la Belgrad, pe 24 mai: "Numarul de piese depuse a fost chiar peste asteptari, iar juriul a facut un adevarat tur de forta pentru desemnarea celor 24 de piese. Sper ca între acestea sa se afle si cea care ne poate aduce un scor cât mai bun la finala din Serbia". Cele 24 de piese selectate vor continua etapele Selectiei Nationale dupa urmatorul calendar: 9 februarie 2008: Semifinala 1 (12 piese), 16 februarie 2008: Semifinala 2 (12 piese), 23 februarie 2008: Finala Nationala (cele 12 piese ramase în concurs în urma semifinalelor).
Alexandru TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!