Home / Invatamant / Destin electronic

Destin electronic

Distribuie

4910_destin.gifPentru absolvenţii claselor a VIII-a care au trecut cu bine de Testele Naţionale, liceul unde vor învăţa va fi stabilit de calculator. Fişele de înscriere sunt completate în această perioadă, iar oficialii recomandă aceeaşi atenţie ca în pregătirile pentru examen. Primii liceeni vor fi stabiliţi în 14 iulie.
Pe 30 iunie este programată anunţarea ierarhiei la nivel judeţean a absolvenţilor claselor a VIII-a, listele urmând a fi afişate în fiecare şcoală gimnazială, aşa că elevii îşi vor putea compara mediile. Tot în 30 iunie este programată eliberarea fişei de înscriere pentru candidaţii care solicită înscrierea în alt judeţ. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, trebuie realizată în intervalul 1-6 iulie. Prima repartiţie va fi cea pentru elevii rromi care vor fi distribuţi pe locurile speciale, în şedinţa publică din 3 iulie de la ora 10. Coform precizărilor inspectorului şcolar general adjunct, Nicolae Neagu, au fost depuse 60 de astfel de cereri.

Click pentru liceu
Candidaţii au posibilitatea de a-şi verifica şansele de admitere la licee şi specializări specifice, de a selecta şi ordona specializările dorite şi de a tipări fişe de înscriere, şi pe internet. Pe site-ul admitere.edu.ro funcţionează aplicaţia de tip tutorial "Orientarea pentru Admitere". După ce se înregsitrează, pe baza unui cont şi a unei parole, elevul poate verifica dacă e pregătit pentru admitere. În funcţie de media pe care anticipează că o va obţine, elevul poate afla ce şanse are de a fi admis la liceul preferat. Repartizarea computerizată în învăţământul liceal şi profesional de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care au promovat testele naţionale va fi realizată electronic în 14 iulie. "Recomandăm absolvenţilor să treacă pe fişă cel puţin zece opţiuni, să urmărească mediile din anii trecuţi au la dispoziţie broşurile şi să participe la consiliere împreună cu directorii centrelor de înscriere şi profesorii diriginţi. Dacă mai au nevoie de informaţii Centrul Judeţean de admitere le va sta la dispoziţie în perioada 1-6 iulie", a declarat inspectorul şcolar general adjunct, Nicolae Neagu.

Ionuţ OPREA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Târgu Mureș: 140 de locuri noi, la creșele din “Unirii” și “Belvedere”, din 2024

Distribuie Primăria Târgu Mureș derulează două proiecte de anvergură care au ca obiectiv creșterea calității …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.