Dicţionar medical Sanatate
  • admin
  • 0 comentarii
  • 11856 Vizualizări

Dicţionar medical

* Galactoree – este o scurgere lăptoasă prin mamelon în afara momentelor când copilul este hrănit la sân. Poate fi spontană sau provocată de o presiune exercitată asupra mamelonului.
* Gangrena uscată – Afecţiune caracterizată prin moartea ţesuturilor, afectează în principal, membrele şi uneori şi viscerele ca ficatul, plămânul sau intestinul. Cauza principală este o întrerupere locală a circulaţiei sangvine. În această necroză a ţesuturilor nu există infecţie bacteriană, iar zonele atinse mor pentru că sângele nu mai ajunge în ele.
Tratamentul constă în ameliorarea circulaţiei în regiunile afectate.
* Gardner – Boală ereditară caracterizată prin tumori multiple. Acesta se traduce prin multiple tumori benigne cutanate, prin malformaţii ale oaselor şi dinţilor şi, mai ales, printr-o polipoză rectocolică. Tratamentul constă în ablaţia chirurgicală a leziunilor.
* Garou – Legătură strânsă în jurul unui membru, al cărei scop este de a întrerupe circulaţia sangvină într-o porţiune a membrului.
* Gastroduodenostomie – Îmbinarea chirurgicală a stomacului cu duodenul.
* Gastrostomie – Operaţie chirurgicală constând în legarea directă a stomacului cu pielea printr-o sondă care permite alimentarea.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE