Home / Sanatate / Dicţionar medical

Dicţionar medical

Distribuie

* Galactoree – este o scurgere lăptoasă prin mamelon în afara momentelor când copilul este hrănit la sân. Poate fi spontană sau provocată de o presiune exercitată asupra mamelonului.
* Gangrena uscată – Afecţiune caracterizată prin moartea ţesuturilor, afectează în principal, membrele şi uneori şi viscerele ca ficatul, plămânul sau intestinul. Cauza principală este o întrerupere locală a circulaţiei sangvine. În această necroză a ţesuturilor nu există infecţie bacteriană, iar zonele atinse mor pentru că sângele nu mai ajunge în ele.
Tratamentul constă în ameliorarea circulaţiei în regiunile afectate.
* Gardner – Boală ereditară caracterizată prin tumori multiple. Acesta se traduce prin multiple tumori benigne cutanate, prin malformaţii ale oaselor şi dinţilor şi, mai ales, printr-o polipoză rectocolică. Tratamentul constă în ablaţia chirurgicală a leziunilor.
* Garou – Legătură strânsă în jurul unui membru, al cărei scop este de a întrerupe circulaţia sangvină într-o porţiune a membrului.
* Gastroduodenostomie – Îmbinarea chirurgicală a stomacului cu duodenul.
* Gastrostomie – Operaţie chirurgicală constând în legarea directă a stomacului cu pielea printr-o sondă care permite alimentarea.


De asemenea, verificati

Studiu clinic dermatologic realizat de cercetători de la UMFST și Cambridge Medical Technologies

Distribuie Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.