Home / Social / Ecologism pentru mureşeni

Ecologism pentru mureşeni

Distribuie

3100_ecologism.gifAsociaţia Turisticã Perpetuum Mobile va deschide un centru de educare ecologicã şi turisticã în Târgu Mureş. Pe lângã aceste centru se va mai deschide şi o bibliotecã de specialitate, care va sta la dispoziţia tuturor cetãţenilor dornici de lecturã. Cele douã unitãţi vor funcţiona în sediul asociaţiei, de pe strada Pãşunii numãrul 23.
Asociaţia a achiziţionat în Rãstoliţa, la Valea Vişei, lângã Munţii Cãlimani o cabanã, care ar urma sã fioe folositã ca sediu pentru Valea Mureşului. Cabana a fost renovatã cu ajutorul primãriei din Rãstoliţa, care a asigurat materialele necesare.
"Dorim sã reînnoim marcajele de pe traseele turistice, aporximativ 220 de kilometri, lângã Sovata, Valea Mureşului şi Munţii Cãlimani", a declarat Laszlo Lorand, preşedintele asociaţiei.
Iniţiativa se alãturã celei a Prefecturii Mureş, care a organizat anul trecut Festivalul Vãii Mureşului, tocami în scopul de a promova frumuseţea naturalã a zonei.
În cadrul programului pe 2006 al Asociaţiei Turistice Perpetuum Mobile existã şi proiectul pentru obţinerea de fonduri în vederea reabilitãrii zonei de lângã vârful Scaunul Domnului. Aceast proces constã în marcarea traseelor turistice prezente în zonã, dar şi producerea şi distribuirea de materiale informative cu privire la potenţialul turistic al acelei zone. În prezent, reprezentanţii asociaţiei spun cã sãtenii distrug spaţiul verde şi cã demersurile vor fi fãcute, cu insistenţã, la toate instituţiile judeţene.

Asociaţia, a cãrei baze au fost puse în 1999, organizeazã concursuri de ski, orietare turisticã şi este co-organizator la Carpathian Adventure. (V.Z.)


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Vintage Bazar la Uzina Foto din Târgu Mureș

Distribuie Uzina Foto situată în cartierul târgumureșean Unirii, pe strada Plopilor nr. 12, va găzdui …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.