Egal fratern Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 57 Vizualizări

Egal fratern

4815_egal.gifAnglia şi Suedia s-au bătut marţi seară în meci direct pentru locul 1 al Grupei B. Era de aşteptat să vedem o încleştare de foc, ţinând cont că trebuia evitat locul doi care aducea apoi drept adversară pe Germania. Partida a fost plăcută ochiului, a avut nerv şi faze de poartă, dar a lăsat la final impresia că cele două echipe au preferat un scor liniştitor, care să nu supere niciuna din tabere. A fost 2-2, cu englezii de fiecare dată la conducere, prin golurile lui Joe Cole (34)-poate cel mai frumos al turneului- şi Steven Gerrard (85). Au adus egalitatea pe tabelă Marcus Allback (51) şi Henrik Larsson (90). Anglia câştigă grupa şi va juca împotriva Ecuadorului în optimi. Dar trupa lui Eriksson nu-l va avea la dispoziţie pe atacantul Michael Owen, care s-a accidentat grav în minutul 4 şi mai mult ca sigur va rata tot restul Mondialului.

Neiertători
Nebunie în Germania. Naţionala ţării gazdă a obţinut la pas calificarea în optimile CM, după ce a adunat tot ce se putea din grupa A. După două victorii, cu Polonia şi Costa Rica, mai mult fără gust, nemţii şi-au revenit în derbiul cu Ecuador şi au practicat fotbalul care a reaprins spiritele din tribunele stadionului din Berlin. O victorie fără dubii, 3-0, goluri Klose (4, 44) şi Podolski (57), în faţa unei trupe care a tratat prea lejer acest meci. Selecţionerul Luis Suarez a introdus pe teren un unsprezece din care lipseau patru titluari. În aceste condiţii, ecuadorienii nu puteau spera la mai mult. Pentru ei însă e suficientă bucuria calificării mai departe.

Ieşire frumoasă
Meciul al doilea al grupei B dintre echipa Paraguayului şi cea a statului Trinidad-Tobago conta prea puţin, câtă vreme punctul de interes era la partida Anglia-Suedia, unde se întâlneau calificatele grupei. Fără prea mulţi ochi aţintiţi asupra lor, sud-americanii au dorit să încheie frumos această ediţie a Mondialului. Şi au reuşit în bună măsură, învingându-i pe caraibieni cu scorul de 2-0, după un joc pe care l-au luat tare încă de la început. Totuşi, gheaţa a fost spartă de Sancho de la adversari, care şi-a marcat în proprie poartă în minutul 25. Cuevas (86) nu a făcut decât să completeze statistica unui meci ce le-a aparţinut paraguayenilor de la un cap la altul.

Pentru palmares
Doar atât a contat meciul ultimo al grupei A dintre Polonia şi Costa Rica. Pentru că niciuna nu se gândea decât la vacanţă alături de familie şi prieteni, după ce ambele au fost scoase din cursă de tandemul Germania-Ecuador. Derbiul codaşelor a fost pe alocuri interesant, dar ora de disputare şi lipsa mizei l-a făcut prea puţin plăcut. A rămas doar victoria seacă a polonezilor, 2-1, reuşite trecute în dreptul jucătorilor Bosacki (33, 66), respectiv Gomez.

Astăzi au loc meciurile finale ale grupelor E şi F ale Campionatului Mondial din Germania:
Cehia-Italia (ora 17)
Ghana-SUA (ora 17)
Japonia-Brazilia (ora 22)
Croaţia-Australia (ora 22).

Bogdan BRÂNZĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE