Expoziţie de fotografie Roşia Montana Uncategorized
  • admin
  • 0 comentarii
  • 44 Vizualizări

Expoziţie de fotografie Roşia Montana

Vineri 23 iunie, de la ora 19, Asociaţia Sighişoara Durabilă va găzdui, la sediul său vernisajul expoziţiei foto "Roşia Montană – oraş în umbra aurului", a tânărului fotograf Kovacs Laszlo Attila din Sfântu Gheorghe. Expoziţia va conţine aproximativ 50 de fotografii sepia realizate începând cu anul 2002, după iniţierea controversatului proiect de exploatare minieră al Roşia Montană Gold Corporation. Fotografiile artistului au fost publicate în 2003 şi în revistele ecologiste Worldwatch şi Mining, SUA.
Expoziţia foto se doreşte a fi şi începutul campaniei de informare "Vizitaţi Roşia Montană! – Salvaţi Roşia Montană"! a Asociaţiei Sighişoara Durabilă despre problemele cu care se confruntă acest oraş din Munţii Apuseni, ameninţat cu dispariţia în cazul realizării proiectului de exploatare minieră RMGC. Acest proiect este deosebit de controversat, până şi în cercurile politice ale Uniunii Europene, printre altele din cauza utilizării în procesarea aurului a cianurii de sodiu, o substanţă deosebit de toxică, care nu se mai foloseşte în Europa în exploatările miniere din zone locuite.
La vernisajul de vineri, publicul va fi servit cu gustări din produse biologice din zona Sighişoarei, suc de mere şi suc de soc…
Expozitia "Roşia Montană – oraş în umbra aurului" se va putea vizita zilnic între orele 10-20 şi va rămâne deschisă publicului până la începutul lunii septembrie. (F.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE