Home / Uncategorized / Expoziţie de fotografie Roşia Montana

Expoziţie de fotografie Roşia Montana

Distribuie

Vineri 23 iunie, de la ora 19, Asociaţia Sighişoara Durabilă va găzdui, la sediul său vernisajul expoziţiei foto "Roşia Montană – oraş în umbra aurului", a tânărului fotograf Kovacs Laszlo Attila din Sfântu Gheorghe. Expoziţia va conţine aproximativ 50 de fotografii sepia realizate începând cu anul 2002, după iniţierea controversatului proiect de exploatare minieră al Roşia Montană Gold Corporation. Fotografiile artistului au fost publicate în 2003 şi în revistele ecologiste Worldwatch şi Mining, SUA.
Expoziţia foto se doreşte a fi şi începutul campaniei de informare "Vizitaţi Roşia Montană! – Salvaţi Roşia Montană"! a Asociaţiei Sighişoara Durabilă despre problemele cu care se confruntă acest oraş din Munţii Apuseni, ameninţat cu dispariţia în cazul realizării proiectului de exploatare minieră RMGC. Acest proiect este deosebit de controversat, până şi în cercurile politice ale Uniunii Europene, printre altele din cauza utilizării în procesarea aurului a cianurii de sodiu, o substanţă deosebit de toxică, care nu se mai foloseşte în Europa în exploatările miniere din zone locuite.
La vernisajul de vineri, publicul va fi servit cu gustări din produse biologice din zona Sighişoarei, suc de mere şi suc de soc…
Expozitia "Roşia Montană – oraş în umbra aurului" se va putea vizita zilnic între orele 10-20 şi va rămâne deschisă publicului până la începutul lunii septembrie. (F.C.)


De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.