Home / Uncategorized / Fără gripă aviară

Fără gripă aviară

Distribuie

Conform Direcţiei de Sănătate Publică Mureş, zona Reghinului a fost ferită până în prezent de gripa aviară, semnalarea virusului H5N1 fiind nulă. Producătorii locali şi comercianţii de carne de pui, au luat la cunoştinţă măsurile de combatere a virusului. Primăria Reghin a luat măsuri speciale de prevenire a gripei aviare, prin eliminarea posibilelor focare de infecţie, cerând cetăţenilor să desfiinţezetoate construcţiile improvizate cum sunt coteţele, grajdurile şi diferite magazii realizate fără avizele necesare şi fără autorizaţie se construire. Nerespectarea acestei prevederi va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 1000 şi 10000 lei Ron, în baza Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii. Reghinenii nu sunt tocmai mulţumiţi de aceste măsuri, dar prin demolarea coteţelor, se observă acordul lor, speriaţi de amenzile pe care le vor acorda lucrătorii Primăriei în cazul nerespectării prevederilor legale.
Reghinenii mai au timp până la sfârşitul lunii mai să demonteze aceste construcţii, deoarece amenzile se vor aplica începând cu prima zi a lunii iunie. "Voi strica anexa în care sunt găinile, dar ce fac cu găinile?" a fost replica unui reghinean, pus în situaţia de a renunţa la contrucţie. "O să tai găinile acum cât nu au gripă, să am şi eu haznă de pe urma lor, că vin de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi mi le iau dacă mai aştept" este părerea altui cetăţean, întrebat de soarta păsărilor.

Informare
În prezent, cinci echipaje ale Primăriei împreună cu Poliţia Comunitară merg în cartiere pentru a împărţi anunţuri cu privire la gripa aviară. Vor fi anunţate şi parohiile pentru ca în decursul slujbei de duminică, preoţii să anunţe enoriaşii despre ce trebuie să facă în cazul în care vor observa prezenţa virusului.
Comandamentul Antiepizootic constituit la nivelul Municipiului Reghin, interzice comercializarea ouălor în pieţe şi va înăspri controalele, efectuate şi de reprezentanţi ai Poliţiei în colaborare cu Poliţia Comunitară, pentru identificarea celor care încalcă interdicţiile referitoare la circulaţia păsărilor, vânzarea puilor şi a ouălor în târguri, pieţe şi ambulatorii. Deasemenea, Comandamentul Antiepizootic va intensifica eforturile pentru rezolvarea problemei ecarisării teritoriului, va identifica 10 muncitori care vor fi vaccinaţi şi pregătiţi pentru sacrificarea păsărilor în cazul în care se va confirma prezenţa gripei aviare pe teritoriul Reghinului.

Alexandra PAŞCA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Curăţenia de Primăvară – Primăria Reghin

DistribuieCOMUNICAT Municipiului Reghin, organizează în perioada 14 martie – 21 aprilie 2016, acţiunea de salubrizare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.