Fiara Volkswagen Monden
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Fiara Volkswagen

1912_Golf.gifLa Salonul Internaţionl Auto de la Frankfurt va fi prezentat Noul Golf R32

Noul Golf R32, propulsat de un motor care dezvoltã nu mai puţin de 250 cai-putere, va fi lansat peste douã sãptãmâni, la cea de-a 59-a ediţie a Salonului Auto de la Frankfurt (12-25 septembrie). Prevânzãrile în România au început deja, primul model urmând a fi livrat în octombrie 2005. Preţurile încep de la 25.773 Euro CIP, pentru varianta de cutie manualã.

Golful R32, cu un motor de 241 CP, a ieşit pe piaţã, pentru prima datã, în august 2002. Autoturismul s-a bucurat de popularitate şi a fost foarte bine vândut. Acum vine noul R32, dezvoltat pe baza generaţiei Golf V, cu un propulsor ce dezvoltã 250 CP.
Golf R32 atinge o vitezã de vârf de 250 km/h (limitatã electronic) şi este dotat fie cu o cutie de viteze manualã, cu şase trepte, fie – opţional – cu o cutie de viteze cu ambreiaj dublu (DSG). Echipat cu DSG, R32 poate atinge 100 km/h în 6,2 secunde.
Din faţã, noua generaţie R32 poate fi recunoscutã uşor prin unicitatea grilei radiatorului, de forma unui scut. Sub numãrul de înmatriculare este localizatã o prizã de aer centralã, pentru puternicul motor V6 3,2 litri. Alte douã deschideri largi se aflã de o parte şi de alta a grilei radiatorului, pentru a permite unei cantitãţi mari de aer sã intre spre compartimentul motor. Spre deosebire de toate celelalte versiuni Golf, guri de admisie se aflã în zona inferioarã şi cea lateralã a aripii frontale, aceasta din urmã vopsitã în aceeaşi nuanţã ca şi caroseria. Liniile admisiei sunt continuate pe partea lateralã a maşinii pânã la aripa posterioarã.
Spatele de la Golf R32 are o barã complet vopsitã în nuanţa maşinii. Pe mijlocul secţiunii apare forma unui difuzor, de culoare neagrã. Cele douã ţevi de eşapament, cu secţiunea de evacuare rotundã, sunt fãcute din oţel inoxidabil, cromat, şi sunt plasate central, una lângã alta, integrate în aripa spate. În lateral ies în evidenţã jantele de 18 ţoli, din aliaj uşor (model Zolder). Acestea au 20 de spiţe şi continuã designul roţilor de la prima generaţie a modelului. Anvelopele 225/40 poartã designul de forma literei Y, conceput pentru pneurile de mare vitezã, ce pot rula în siguranţã la 300 km/h. Un spoiler spate de mare dimensiuni asigurã o bunã apãsare aerodinamicã, astfel încât roţile sã aibã contact permanent cu suprafaţa drumului. Ţinuta de drum, bunã, se datoreazã şi jantelor de 18 ţoli, dar şi aerului sport, maşina fiind coborâtã cu 20 milimetri.

Marele “atlet”

Conceptul sportiv al Golf R32 este o caracteristicã a întregului vehicul. La interior: instrumente distinctive, scaune sport, pedale din aluminiu şi elemente speciale de natura sportivã. Volanul sport, cu piele perforatã pentru o mai buna aderenţã, şi levierul schimbãtorului de viteze stau ferm în mâinile celui aflat la comenzile unui R32.
Versiunea de top R32 pune la dispoziţia cumpãrãtorului o gamã largã de dotãri standard: aer condiţionat automat (Climatronic), sistem audio RCD 300 cu zece difuzoare, sistem antifurt plus, ecran multifuncţional, oglindã retrovizoare interioarã cu efect antiorbire, senzori de ploaie, monitorizare a presiunii în pneuri şi program complet de siguranţã: şase airbag-uri, ESP şi asistare a frânãrii. Oferite de asemnea în dotarea stanard sunt farurile bi-xenon.
Preţul de la care poate fi achiziţionat un Golf în România începe de la 25.773 euro, pentru R32 echipat cu o cutie manualã.

Florin MARCEL

Modelul Volkswagen Golf deţine primul loc în statisticile europene în ceea ce priveşte numãrul de vehicule înregistrate, cu o gamã amplã de motoare. Prin introducerea versiunii Golf R32, gama cuprinde propulsoare cu puteri cuprinse între 75 CP şi 250 CP. Dacã includem şi R32-V6, atunci avem un total de zece motoare în ofertã – şase pe benzinã şi patru diesel.

O nouã ediţie a celui mai puternic Golf din istorie

Un model sport: 250 cai-putere, tracţiune integralã, vitezã maximã 250 km/h
Modelul de top al gamei Golf va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE