Home / Eveniment / Florea se face patron de Mall

Florea se face patron de Mall

Distribuie

8239_cap.gifPrimarul Municipiului Targu-Mures a anuntat constituirea unui plan de dezvoltare imobiliara a orasului. Motivul acestei decizii a fost instrainarea de catre anumite ministere a unor imobile, care pana la acest moment erau in patrimoniul orasului, si care aduceau venit la bugetul local. "Peste 10-20 de ani nu vor mai exista surse de venit pentru bugetul orasului, fapt ce va afecta profund modul de viata al cetatenilor de atunci, adica al copiilor nostri", a declarat primarul. Prin acest plan se doreste construirea de catre administratia locala a unor imobile sub forma de spatii comerciale, complexe de birouri, locuinte comune sau private, parcari, depozite etc. "De exemplu cei care vor sa cumpere actualul Stadion pentru a construi un Mall pot sa-si puna pofta-n cui, pentru ca nu voi permite acest lucru. De ce sa nu facem noi, administratia locala acest lucru?", s-a intrebat edilul targumuresean. Modul prin care se vor finanta aceste lucrari va fi pe baza de credite, iar in acest moment se intentioneaza accesarea unei linii de credite de aproximativ 50-60 milioane de euro, pe circa 20-25 de ani. Viitoare imobile ce vor fi construite vor fi date in chirie celor interesati si astfel se va asigura bugetul local pe viitor.
Consilierii locali pot fi sanctionati de Curtea de Conturi
Dorin Florea a continuat expunerile sale in raportul public de ieri, prin a acuza Consiliul Judetean (CJ) de sabotare a Aeroportului Transilvania. In opinia edilului din Targu-Mures, regia apartinatoare de CJ care este acum Aeroportul, ar fi trebuit transformata de mult timp in societate pe actiuni, la care sa fie actionar si Consiliul Local Targu-Mures. Fara acest lucru Aeroportul Transilvania nu va putea beneficia de fonduri de la bugetul local, a sustinut Florea. Au existat finantari la adresa Aeroportului din partea CL, care au fost sesizate de catre Curtea de Conturi ca fiind ilegale, a atras atentia primarul. "Anumiti consilieri care au votat respectiva hotarare, sunt pasibili de a fi sanctionati pentru asta", a mai adaugat Florea. Dupa parerea primarului, nu este legal sa dai bani pentru o societate cu care nu ai nicio legatura oficiala. "Am atacat ca si primar de doua ori hotararea CL dar am fost respins pentru ca nu am calitatea procesuala pentru a face acest lucru", a marturisit primarul.
Ionel ALBU


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Interviu cu Zorro și Haneș: Zâmbetele devin tradiție la show-urile de stand-up și open mic ale celor de la 3G Hub

Distribuie Fondat în toamna anului 2015, 3G HUB (3g Theater) este una dintre companiile de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.