Ilefor cifră de afaceri mai mare ca în 2006 Business
  • admin
  • 0 comentarii
  • 73 Vizualizări

Ilefor cifră de afaceri mai mare ca în 2006

Pe primele 6 luni ale anului 2006, producătorul de mobilă mureşean Ilefor a raportat o cifră de afaceri de 2,6 milioane de euro, circa 9,3 milioane RON, faţă de valoarea de 2,5 milioane de euro, circa 9,1 milioane RON, înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Reprezentanţii societăţii Ilefor nu au putut fi contactaţi până la închiderea ediţiei.
Pe fondul unei pieţe europene de mobilă care se găseşte în continuare în recesiune, cifra de afaceri a societăţii a avut de suferit faţă de anul 2004, când aceasta s-a situat la valoare de 8,9 milioane de euro, la o capacitate totală de producţie a societăţii de 9 milioane de euro. Piaţa europeană de mobilă a afectat societatea Ilefor, mai ales că peste 60 la sută din producţia totală merge la export.
Societatea Ilefor a estimat pentru acest an o cifră de afaceri de 6 milioane de euro, în creştere cu 10 la sută faţă de 2005. Din această valoare de 6 milioane de euro, societatea estimează o vânzare de 2 milioane de euro, pe piaţa externă şi de 4 milioane pe segmentul de export, în contextul în care piaţa internă de mobilă se apropie de 500 de milioane de euro pe an, din care circa 30 la sută o reprezintă importurile.
În vederea apropierii de integrarea în Uniunea Europeană, Ilefor a bugetat pentru 2006 în investiţii, 750.000 de euro, în special pentru un plan de dezvoltare a capacităţilor de producţie şi pentru alinierea la standardele de mediu europene, plan demarat în 2005, când a fost investit peste un milion de euro. Prin acest plan societatea mureşeană a reuşit să crească productivitatea muncii prin reducerea numărului de angajaţi cu 10 la sută faţă de 2005.
Pentru exporturile firmei Ilefor, principalii beneficiari sunt firme din Franţa şi Belgia, cât pentru piaţa autohtonă, principalul client este reţeaua de magazine Mobexpert care achiziţionează circa 20 la sută din producţia realizată în societate. (R.M.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE