Întoarcerea eroilor Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 62 Vizualizări

Întoarcerea eroilor

4799_burta.gifTrupul neînsufleţit al sublocotenentului post-mortem Gheorghiţă Ionel Drăguşanu, căzut la datorie în Afganistan, va fi repatriat joi 22 iunie, cu o aeronavă C-130 Hercules aparţinând Forţelor Aeriene Române. Aterizarea aeronavei este prevăzută a avea loc în jurul orei 21, pe aeroportul Mihail Kogălniceanu, unde se va desfăşura un ceremonial militar şi religios.
Trei dintre militarii răniţi, sublocotenentul Dinu Răzvan Manoilă, originar din Târgu-Mureş, sergentul Laurenţiu Şerban şi sergentul Costinel Valerică Slăniceanu au fost transportaţi în cursul nopţii de marţi spre miercuri la un spital din Germania. Primii doi militari, Dinu Manoilă şi Laurenţiu Şerban, cu răni la picior, sunt stabilizaţi medical, iar Slăniceanu, având politraumatisme craniene, răni la picioare şi trunchi, este în continuare în stare critică.
Al patrulea militar rănit, plutonierul Iosif-Adrian Luca-Micu este în afara oricărui pericol şi rămâne sub supravegherea medicilor bazei din Kandahar. Militarii au fost implicaţi într-un incident petrecut în Afganistan, marţi, în jurul orei 3,00 (ora României), în timpul executării unei misiuni de patrulare. Militarul căzut la datorie avea 38 de ani, fiind încadrat la Batalionul 341 Infanterie din Topraisar din anul 2001. Era căsătorit şi avea un copil. Prin ordin al ministrului apărării naţionale, caporalul Ionel Gheorghiţă Drăguşanu a fost înaintat la gradul de sublocotenent post-mortem. Incidentul în urma căruia şi-a pierdut viaţa caporalul Drăguşanu s-a produs la aproximativ 20 de kilometri de Kandahar. Militarul se afla în primul transportor amfibiu blindat, dintr-o coloană de patru autovehicule, care se întorcea la bază dintr-o misiune de patrulare. Moartea lui Drăguşanu a ridicat la patru numărul soldaţilor români ucişi în Afganistan de la dislocarea lor în această ţară în cadrul operaţiunii "Enduring Freedom", începând din iulie 2002.

"Am vorbit cu Răzvan aseară în jurul orei 21.00. Mi-a spus să nu-mi fac probleme, că se simte bine. A fost operat la genunchiul stâng, dar în rest e bine. Când a sunat acasă, era încă în Kandahar. Noi nu am fost anunţaţi de transferul lor în Germania", Maria Manoilă, mama lui Răzvan Manoilă

Ioan BUTIURCĂ
Sorina SZAKACS

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE