Home / Cultură / Lumea prin obiectivul fotografic

Lumea prin obiectivul fotografic

Distribuie

4795_lumea.gifArta fotografică este un spaţiu de creaţie aproape nelimitat. Prin obiectivul aparatului şi apoi prin metamorfoze multiple, realitatatea poate căpăta forme, culori şi dinamicităţi fără limite ca şi moduri de expresie.

Expoziţia din cetate
Între 15 iunie-2 iulie are loc în Cetatea Medievală expoziţia de artă fotografică a membrilor Fotoclubului Târgu Mureş, manifestare deschisă zilnic între orele 11.00 şi 19.00, cu excepţia zilei de luni. Sunt creaţii foto care trec de la peisagistică la nud, de la instantanee de reportaj la suprapuneri şi fotografie abstractă.
Torok Gaspar, membru EFIAP, expune o serie de nuduri şi peisaje alb-negru; Tamas Andras. Membru AFIAP, a surprins aspecte cotidiene din viaţa Israelului, mai ales instantanee de stradă. Dacă Szekely Ervin are compoziţii florale, peisaje şi imagini patriarhale de la sat, Puscas Gyorgy a surprins simboluri ale oraşului, în nuanţe lirice sau existenţialiste, folosind uneori suprapuneri. Balint Zsigmod expune imagini cu animale surprinse în atitudini interesante, simetrii ale mişcării greu de surprins. Haragos Zoltan şi Incze Istvan sunt spcialişti ai nudului, primul al celui alb-negru, iar celălalt al celui color. Kucsera Jeno, membru AFIAP, expune portrete, printre care un interesant portret alb-negru. Koros Laszlo Levente, care este şi membru al Fundaţiei de protecţia păsărilor "Milvus", ne arată imagini de păsări foarte bine realizate şi peisaje. Plajas Istvan expune imagini macro cu cristale de sare.
Fără să nedreptăţim pe nimeni, am oferit o scurtă descriere a expoziţiei Fotoclubului, care reuneşte 22 de exponanţi, iar creaţiile expuse sunt realizate în ultimii doi ani.

Narcis MARTINIUC


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Horațiu Mălăele, spectacol la Târgu Mureș

Distribuie ”Sunt un Orb” este un spectacol în care actorul Horațiu Mălăele combină perfect inteligența …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.