Modificarea taxei auto devine o certitudine Politic
  • admin
  • 0 comentarii
  • 71 Vizualizări

Modificarea taxei auto devine o certitudine

Ministrul Economiei si Finantelor, Varujan Vosganian, a informat membrii Cabinetului, la sfârsitul sedintei de Guvern de ieri în legatura cu aplicarea principiilor cerute de Comisia Europeana în privinta taxei pe poluarea provenita de la autovehicule. "Aceasta propunere ia în consideratie observatiile si comentariile Comisiei Europene. Guvernul va transmite astazi (n.r.ieri) o scrisoare Comisiei privind modificarile ce vor fi aduse acestei taxei", a precizat purtatorul de Cuvânt al Guvernului, Camelia Spataru. Aceasta a mai precizat ca modificarile vor fi discutate de expertii români cu cei de la Bruxelles, iar varianta finala va fi definitivata la sfârsitul lunii ianuarie, când va fi concretizata într-un proiect de act normativ. Camelia Spataru a spus ca în sedinta Guvernului nu a fost prezentat nici un Memorandum, nici o Ordonanta de Urgenta pe aceasta tema. (L.C.)
Contracandidatul maghiar al lui Florea, din 18 ianuarie
Liderul UDMR Marko Bela a declarat ieri la Bucuresti in prima conferinta de presa sustinuta in acest an ca in scurt timp criteriile pentru desemnarea candidatilor la alegerile locale vor fi adoptate. "UDMR a si început pregatirile pentru alegerile locale si dorim sa adoptam înca în aceasta luna criteriile de desemnare a candidatilor, obiectivul nostru fiind de a obtine cel putin acelasi numar de primari si consilieri ca în 2004. In data 18 ianuarie va avea loc, la Târgu-Mures, sedinta Consiliului Consultativ al Presedintilor Organizatiilor Teritoriale (CCPOT), care va discuta prioritatile anului si se va începe si elaborarea criteriilor de desemnare a candidatilor. Sper ca acest sistem de criterii sa fie definitivat la sedinta din 26 ianuarie a Comitetului reprezentantilor Unionali si va fi bazat pe pregatire profesionala si pe atasament politic", a mentionat Marko Bela. (L.C.)
Inca o sansa pentru uninominal
Ideea organizarii unei sesiuni extraordinare a Parlamentului pentru introducerea votului uninominal aparuta înca din luna decembrie are tot mai multe sanse sa devina realitate, liderii conservatorilor anuntand ca se alatura partidelor care solicita conducerii Camerei Deputatilor si Senatului organizarea unei sedinte speciale pentru dezbaterea acestei teme. Pâna acum, ideea are sustinerea PNl si PSD, care au avansat si o posibila data a convocarii sesiunii extraordinare in 27 ianuarie. În acelasi timp si PD-L s-a declarat pentru aprobarea cât mai urgenta a sistemului de vot uninominal. Judecatorii Curtii Constitutionale au decis in luna decembrie ca doua articole din legea uninominalului pentru care Guvernul si-a asumat raspunderea încalca legea fundamentala, iar in acest context senatorii si deputatii sunt obligati sa reexamineze actul normativ. (L.C.)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

RecomandariCiteste Zi de Zi Online


 

 

 


 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE

error: Content is protected !!