Home / Editorial / Nesimtiri prezidentiale

Nesimtiri prezidentiale

Distribuie

8712_Ionel ALBU.gifSunt de acord cu cei care spun ca jurnalistii deranjeaza. Cred ca, pana la urma aceasta este menirea lor. Sa scotoceasca, sa urmareasca si sa afle lucruri care altfel nu s-ar spune decat in gand. Socant este atunci cand pentru ca iti faci meseria esti injurat, batut sau chiar omorat. La noi este deja la moda insultarea ziaristilor care se pare ca incalca spatiul privat al unor politicieni sus-pusi. Stimatul presedinte Traian Basescu nu se mai opreste din serialul: "hai sa injuram presa". De la "tiganca imputita" la "nesimtiti", seful statului cred ca va trece la actiuni violente indreptate impotriva jurnalistilor. Acelasi om care in campania electorala din 2004 se lauda ca va apara libertatea presei se pare ca ii cam creste nasul. De la venirea sa la Cotroceni, Basescu a lovit fara incetare in drepturile si libertatile fundamentale ale presei.
Ce trebuie sa inteleaga opinia publica este ca toti politicienii, inclusiv presedintele, doresc sa fie filmati, fotografiati sau intervievati pentru ca, in majoritatea cazurilor, chiar ei anunta presa de aceste deplasari. Si la urma urmei acesta e pretul succesului si al faptului ca esti persoana publica. Si in cazul lui Traian Basescu, cand este inconjurat de SPP-isti platiti din bani publici, chiar daca se crede in timpul liber nu e chiar asa. Ca doar la alegerile din 2004 presa l-a facut presedinte si nu farmecul suvitei sale proverbiale.
As propune un test pentru Basescu. Sa nu se scrie de el sau sa nu apara la televizor timp de o luna. Sa vezi atunci cum va iubi din nou presa sau poate o va cauta el in timpul liber. Chiar ar fi hilar sa vezi un presedinte alergand dupa un cameraman.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

EDITORIAL: Socoteala de acasă nu se potriveşte cu cea de la Ulieş

Distribuie Undeva prin luna iulie am primit un telefon de la Costi Dumitru, profesor şi …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.