Home / Social / Nicolãescu susţine spitalul

Nicolãescu susţine spitalul

Distribuie

2193_Nicolaescu.gifControlul anunţat cu surle şi trâmbiţe de ministrul Sãnãtãţii, Eugen Nicolãescu, în urmã cu o lunã, la Spitalul Clinic de Urgenţã Târgu Mureş, a avut loc, discret, acum zece zile.
Ministrul caracteriza atunci cauzele pentru care spitalul din Târgu Mureş este primul datornic din ţarã astfel: "Ca regulã generalã, cred cã este vorba de un management defectuos".
Cu toate acestea, întâlnirea de tainã, care a durat mai bine de trei ore, nu a scos la ivealã nici o neregulã majorã, conform spuselor directorului DSP Mureş, Silviu Morariu şi directorului administrativ al spitalului, Florin Buicu.
La discuţii au mai participat membrii Consiliului de Administraţie al unitãţii spitaliceşti, prefectul de Mureş, Ciprian Dobre şi dr. Raed Arafat, medic coordonator SMURD.
"I-am prezentat domnului ministru problemele cu care ne-am confruntat de-a lungul anilor, printre care cele mai importante sunt numãrul crescut de pacienţi din alte judeţe şi serviciile nedecontate de ani întregi. Argumentele i s-au pãrut corecte", a precizat Florin Buicu.
În cadrul discuţiilor, s-au prezentat atât cauzele datoriilor, cât şi posibile rezolvãri, pe termen lung, ale situaţiei de la spitalul târgumureşean. "S-a discutat despre posibilitatea ca spitalul sã devinã Centru Regional de Urgenţã şi cã în ţarã vor exista, în total, 40-45 de spitale de urgenţã", a precizat Florin Buicu. Nicolãescu s-a ţinut şi de prima promisiune, astfel încât cele 66,5 miliarde ROL promise în urmã cu zece zile pentru ca spitalul sã achite restanţele pe 2004 sunt deja la furnizori. Alte domenii de care ministrul Sãnãtãţii s-a arãtat interesat au fost transplanturile de mãduvã, copiii trataţi la secţia de hemato-oncologie pediatricã şi tariful pe caz pentru spital în 2006.
Raed Arafat şi conducerea spitalului au avut ocazia de a prezenta necesitatea construirii unei clãdiri în spatele unitãţii spitaliceşti, care sã gãzduiascã SMURD şi alte secţii, ca ORL sau OMF, subliniind faptul cã Spitalul Clinic de Urgenţã din Târgu Mureş are 11 localuri şi 39 de clãdiri.
Silviu Morariu a declarat cã, într-adevãr, discuţia a fost una amicalã şi ministrul a fãcut sugestii pentru îmbunãtãţirea situaţiei: "Ni s-a recomandat sã ne încadrãm în bani şi s-a solicitat o mai bunã gestionare a banilor".
Ministerul Sãnãtãţii a anunţat cã, în cel mai scurt timp, vor exista controale şi la nivelul DSP Mureş.

Corina ALBOTA


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Oază de relaxare, la Acățari

Distribuie Un nou centru spa își deschide porțile pentru mureșeni, începând de azi, 30 noiembrie. …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.