Home / Business / Prins în trafic pe E 60

Prins în trafic pe E 60

Distribuie

Distanţa Cluj-Napoca – Târgu Mureş se parcurge cu mijloacele de transport în comun în aproximativ 2 ore. Însă dimineaţa de 21 iunie a dorit să fie originală din punct de vedere "automobilistic": 130 de km au fost parcurşi de un microbuz în timp de 4 ore, după ce a trecut pe lângă două accidente.
Mai întâi, aproape de Turda zăcea o maşină marcă străină înfiptă într-un parapet pe partea dreaptă a şoselei, lângă ea fiind o femeie între două vârste cu un picior plin de sânge. Apoi aproape de Hădăreni ne-a întâmpinat un dop în trafic, cu şiruri lungi de maşini zăcând oprite într-un soare tot mai puternic. Înaintând după aşteptări lungi, am zărit printre zeci de curioşi adunaţi motivul opririi noastre: pe partea stângă, o Dacia Break cu număr de Alba zăcea proiectată într-un şanţ. Ţinând mult la Legile lui Murphy, ziua ne-a mai oferit un răgaz de meditaţie printr-o nouă oprire nedorită la Luduş, scurtă de doar 15 minute şi al cărei motiv nu l-am putut dibui.
Toate aceste întâmplări te fac să "meditezi" la E 60, la ce înseamnă el, ca şi la "mentalitatea" şoferului. Realizezi necesitatea construirii unei autostrăzi, cu sau fără Bechtel.
Cred că suntem unul din statele cu cele mai multe curbe, periculoase sau mai puţin periculoase din Europa. E 60 îţi lasă impresia unei artere vitale pentru transportul naţional, mai ales al celui transilvănean. Altă impresie de pe E 60 este aceea a unui drum care oboseşte şoferii mai ales pentru că străbate localităţi. Dacă adaugi ca amănunt la ceea ce am scris mai sus că oricând poate să-ţi apară în faţă o căruţă sau un copil, plus viteza medie de deplasare a maşinilor, plus traficul destul de intens, plus accidentele văzute, singura soluţie care-ţi rămâne este aceea de a fi un şofer înţelept.(N.M.)


De asemenea, verificati

”Mureșul Imobiliar 2023”: Proiecte pe trei direcții strategice la Primăria Târgu Mureş

Distribuie Cea de-a treia ediție a Conferinței ”Mureșul Imobiliar”, eveniment organizat de cotidianul Zi de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.