Home / Meniu Principal / Știri / Externe / Reformă radicală

Reformă radicală

Distribuie

4356_reforma.gifMinistrul rus al apărării, Serghei Ivanov, a anunţat o reformă radicală a modului în care sunt finanţate şi conduse forţele armate ale Rusiei. Într-un discurs rostit în faţa parlamentului, Ivanov a expus un proiect ambiţios care ar urma să fie pus în aplicare în următorii cinci ani.
Planurile lui Serghei Ivanov prevăd reducerea numărului de generali şi amirali la ceea ce el a numit nivelul normal acceptat astăzi în lume. De asemenea, începând de anul viitor circa 70 la sută din militari vor fi angajaţi cu contract. Anterior, ministrul apărării opinase că tranziţia către o armată de profesionişti va dura circa un deceniu, dar se pare că procesul va fi accelerat. Oficialii ruşi au repetat că aceste planuri reprezintă un pas important înainte pe calea combaterii abuzurilor şi a indisciplinei. Ministrul apărării a mai anunţat că vor fi eliminate circa 30 de mii de posturi din aparatul birocratic care deserveşte forţele armate.
Referindu-se la evoluţiile de pe scena internaţională, ministrul rus al apărării s-a declarat îngrijorat de planurile americane de a plasa sisteme anti-rachetă în Europa de Est şi a cerut ca planificarea militară a guvernului său să ţină cont de aceste noi evoluţii. Serghei Ivanov este primul ministru civil al apărării în Rusia şi are o mare influenţă politică la Kremlin.
Ca şi Vladimir Putin, vine din zona serviciilor secrete şi mass-media îl consideră un posibil succesor al actualului lider de la Moscova.

Ioan BUTIURCĂ


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

E sau nu periculos norul radioactiv de deasupra Europei ?

DistribuieUn accident nuclear ar fi avut loc în Rusia sau Kazahstan, ceea ce a dus …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.