Reformă radicală Externe
  • admin
  • 0 comentarii
  • 40 Vizualizări

Reformă radicală

4356_reforma.gifMinistrul rus al apărării, Serghei Ivanov, a anunţat o reformă radicală a modului în care sunt finanţate şi conduse forţele armate ale Rusiei. Într-un discurs rostit în faţa parlamentului, Ivanov a expus un proiect ambiţios care ar urma să fie pus în aplicare în următorii cinci ani.
Planurile lui Serghei Ivanov prevăd reducerea numărului de generali şi amirali la ceea ce el a numit nivelul normal acceptat astăzi în lume. De asemenea, începând de anul viitor circa 70 la sută din militari vor fi angajaţi cu contract. Anterior, ministrul apărării opinase că tranziţia către o armată de profesionişti va dura circa un deceniu, dar se pare că procesul va fi accelerat. Oficialii ruşi au repetat că aceste planuri reprezintă un pas important înainte pe calea combaterii abuzurilor şi a indisciplinei. Ministrul apărării a mai anunţat că vor fi eliminate circa 30 de mii de posturi din aparatul birocratic care deserveşte forţele armate.
Referindu-se la evoluţiile de pe scena internaţională, ministrul rus al apărării s-a declarat îngrijorat de planurile americane de a plasa sisteme anti-rachetă în Europa de Est şi a cerut ca planificarea militară a guvernului său să ţină cont de aceste noi evoluţii. Serghei Ivanov este primul ministru civil al apărării în Rusia şi are o mare influenţă politică la Kremlin.
Ca şi Vladimir Putin, vine din zona serviciilor secrete şi mass-media îl consideră un posibil succesor al actualului lider de la Moscova.

Ioan BUTIURCĂ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE