Romulus Miclea, târgumureseanul de la Iasi Sport
  • admin
  • 0 comentarii
  • 382 Vizualizări

Romulus Miclea, târgumureseanul de la Iasi

10514_sport.gifDupa ultimul joc de campionat împotriva echipei U Cluj în care Romulus Miclea a marcat golul pentru Poli Iasi, el a acceptat sa ne vorbeasca despre meciurile lui în prima divizie, activitatea echipelor de club românesti, dar si a nationalei precum, si despre simbioza din familie, sport, scoala.
Reporter: Cum este sa joci în prima liga româneasca?
Romulus Miclea: Vreau sa spun ca nu este chiar asa de greu sa joci si sa ajungi în prima liga, dar mai greu este sa te mentii. Odata ajuns acolo trebuie sa stii cum sa ramâi acolo pentru ca viata de fotbalist este foarte scurta, dar este frumoasa si trebuie sa profiti de orice meci si de orice antrenament pe care îl faci.
Reporter: Cum au fost jocurile din acest campionat?
Romulus Miclea: Mai toate meciurile sunt grele la acest nivel pentru ca valoarea echipelor si al jucatorilor este foarte apropiata, important însa este cât de mult vrei sau îti doresti sa câstigi nu degeaba apar foarte des surprize în fotbal.
Reporter: Despre fotbalul din competitiile intercluburi si nationala… Ce ne poti spune?
Romulus Miclea: Pe plan international îmbucurator este faptul ca a reusit nationala sa se califice la europene unde sper sa faca o figura frumoasa, si ca am reusit sa avem si echipe în cele mai importante competitii intercluburi cum ar fi Liga Campionilor si Cupa UEFA.
Reporter: Orice tânar are un idol si un club preferat… al tau care este?
Romulus Miclea: Mi-a placut foarte mult Zidane, iar ca echipa de club îmi place FC Barcelona, asta pe lânga faptul ca sunt stelist de mic.
Reporter: Unde te-ai simtit cel mai bine… Craiova, Iasi sau Târgu- Mures?
Romulus Miclea: Oriunde te-ai duce se spune ca tot acasa e cel mai bine, dar si aici la Iasi am întâlnit niste oameni extraordinari, foarte buni si credinciosi si pot spune ca e o a doua casa a mea stiind ca oricând sunt bine primit de oricine din acest oras.
Reporter: În tinerete s-au împacat scoala, familia si sportul?
Romulus Miclea: Paralel cu fotbalul a fost si scoala, terminând liceul de informatica, dupa care am terminat Facultatea de Educatie Fizica si Sport la Craiova, iar acum sunt la Masterat tot aici, în plus m-am înscris si la scoala de antrenori unde tocmai acum am luat examenul pentru licenta B urmând sa ma înscriu pentru licenta A. Familia mi-a fost tot timpul alaturi si la bine si la greu asa ca le multumesc frumos pe aceasta cale si mamei si tatalui si fratelui meu, îi pup si îi respect toata viata.
Reporter: Ce a însemnat Darius pentru tine pe plan sportiv?
Romulus Miclea: Cum am mai spus conteaza foarte mult sa ai pe cineva lânga tine care sa stie când sa te certe sau sa te încurajeze asa cum a facut el cu mine, atât la Mures cât si la Resita si în general. Fiind mai mare si trecând prin multe în viata, bune, dar si rele a stiut cum sa vorbeasca cu mine si cum sa mi arate ce e bine pentru mine si ce nu.
Reporter: Cum este relatia ta cu Darius? Ati evoluat împreuna la aceeasi echipa?
Romulus Miclea: Darius era pe atunci la echipa fiind tot timpul alaturi de mine eu fiind mai mic cu 5 ani. Ma certa când trebuia, ma încuraja când aveam nevoie si mi-a fost mult mai usor sa ma afirm stiind ca am pe cineva lânga mine. În plus îl aveam si pe tata lânga mine, el fiind soferul echipei A.S.A, deci le multumesc si lor pe aceasta cale si ma bucur ca nu i-am facut de râs.
Reporter: Planuri pentru 2008 ?
Romulus Miclea: Pentru 2008 îmi doresc în primul rând multa sanatate fara de care nu am putea face nimic si mult succes pe plan sportiv. Pe viitor îmi doresc sa continui forma buna pe care o am, sa dau goluri, si cine stie ce bucurii mai îmi poate aduce viitorul, dar important este sa fiu sanatos.

A consemnat,
Dragos PUIA

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE